x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAZIE de amploare în Capitală şi Ilfov, la comercianţii de fructe şi legume importate din Turcia şi Bulgaria

RAZIE de amploare în Capitală şi Ilfov, la comercianţii de fructe şi legume importate din Turcia şi Bulgaria

26 Apr 2013   •   09:50
RAZIE de amploare în Capitală şi Ilfov, la comercianţii de fructe şi legume importate din Turcia şi Bulgaria
UPDATE 10:30 - Poliţiştii bucureşteni au depistat peste 10.000 de kilograme de carne de peşte şi peste 1.000 de kilograme de icre pentru care nu existau documente de provenienţă sau erau documente false de achiziţie intracomunitară, informează Poliţia Capitalei.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 500.000 de lei, iar produsele găsite urmează a fi confiscate.

"La această oră, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române, fac verificări economico-financiare la sediile unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din peşte. Acţiunea poliţiştilor vizează prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, săvârşite prin comercializarea produselor din peşte fără a avea documente de provenienţă sau având documente de provenienţă false. De asemenea, având în vedere că ne aflăm în perioada de prohibiţie, acţiunea Poliţiei este sprijinită de mai mulţi specialişti în acvacultură, pentru a se putea stabili dacă produsele din peşte au fost procurate în mod legal", se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

.................................................

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor efectuează, astăzi, mai multe controale la societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov care comercializează mărfuri din Turcia şi Bulgaria. Sunte verificate şi firme care vând peşte şi produse din peşte, precizează Poliţia Română.

"Echipele mixte de control verifică punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov care se ocupă de comercializarea de mărfuri din Turcia şi achiziţii intracomunitare din Bulgaria. De asemenea, sunt verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte", informează Poliţia Română într-un comunicat.

Pentru controlarea autotrenurilor care transportă astfel de mărfuri, au fost constituite filtre în judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20), formate din poliţişti rutieri şi de la investigarea fraudelor.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - IGPR, poliţişti ai DGPMB şi IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi - Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri.

În urma acţiunii de joi, de verificare a 67 de firme care comercializează legume-fructe şi produse congelate, au fost constatate 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală, prejudiciul total constatat fiind de 1.835.000 lei.

"Au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate. Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate", precizează Poliţia Română.

×