x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, discutată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților

Ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, discutată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților

21 Oct 2020   •   11:18
Ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, discutată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților

Cererea de ridicare a imunității deputatului Nicolae Bănicioiu a ajuns în Camera Deputaților și apare pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Surse politice declară că cererea de ridicare a imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă, a ajuns în Camera Deputaților și va fi discutată în ședința de la ora 11.30.

Cererea urmează să fie trimisă Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă.

Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Surse din rândul anchetatorilor declarau, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre Nicolae Bănicioiu.

 

×
Subiecte în articol: nicolae banicioiu