x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Românii, tot mai nemulţumiţi de restricţii, ies în stradă

VIDEO: Românii, tot mai nemulţumiţi de restricţii, ies în stradă

de Alice Petrescu    |    28 Mar 2021   •   20:37
VIDEO: Românii, tot mai nemulţumiţi de restricţii, ies în stradă

Sute de manifestanți au ieșit în stradă în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila nemulţumiţi de noile restricţii impuse de autorități. Protestatarii au scandat: „Libertate” sau „Arafat, du-te acasă că de tine nu ne pasă”,  au cântat Imnul României și au încercat să incendieze măștile de protecție. Cei mai mulți dintre ei nu au purtat masca de protecție și nici nu au păstrat distanțarea fizică.

 

În Constanța, protestul a început în fața sediului prefecturii, de unde coloana a plecat în marș prin oraș, ajungând pe faleza Cazinoului și pe bulevardul Tomis. Oamenii au cerut ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor.

 

 

Și în Timișoara zeci de persoane s-au adunat în centrul orașului nemulțumiți de noile restricții. Protestatarii au cerut ridicarea masurii de carantinare a orasului Timisoara si au scandat: ”Timisoara libera”, ”Libertate noua, ca-n ’89”, ”Fara carantina”, ”Nu suntem cobai”. 

Rata de infectare a scăzut la Timișoara, de la 8,28 la 8,14, duminică, 28 martie. Orașul, alături de Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă sunt pentru încă 7 zile în carantină, conform deciziei CJSU de miercuri, 24 martie.

 

Datorită creșterii numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile au impus restricții suplimentare, printre care și restricționarea circulației între anumite intervale orare.

Astfel, românii nu mai au voie să iasă din case începând cu orele 20.00, faţă de 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu rata de infectare peste 4. Tot în aceste localităţi, magazinele şi activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private se vor închide începând cu orele 18.00.

×
Subiecte în articol: restricţii proteste