x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studentă din Iași, șantajată de un fost iubit. Îi cerea sume mari de bani. Incredibil cu ce o avea „la mână”

Studentă din Iași, șantajată de un fost iubit. Îi cerea sume mari de bani. Incredibil cu ce o avea „la mână”

31 Ian 2020   •   11:22
Studentă din Iași, șantajată de un fost iubit. Îi cerea sume mari de bani. Incredibil cu ce o avea „la mână”

Un tânăr de 21 de ani din Hârlău a șantajat-o mai bine de un an pe fosta sa iubită, cerându-i sume mari de bani pentru a nu publica imaginile sexuale pe care le avea cu aceasta. Cum ea provenea dintr-o familie bogată, băiatul a primit în această perioadă circa 15.000 de lei de la fosta prietenă, amenințând-o că va arăta imaginile părinților și rudelor ei.  În cele din urmă fata l-a reclamat la poliție.

„La data de 29 ianuarie, poliţiştii Biroului pentru Centrul Universitar Iaşi au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr de 21 de ani, din oraşul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără de 21 de ani, din comuna Balş. În urma cercetărilor s-a constatat faptul că, începând din luna decembrie 2018, sub diferite pretexte, tânărul a constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani, primind de la aceasta aproximativ 15.000 lei. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, în baza unei odonanţe“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Din păcate nu este însă singurul incident de acest fel, un caz similar petrecându-se zilele acestea tot la Iași. De această dată, studenta șantajată a mers la poliție încă de la prima tentativă. Un bărbat de 45 de ani i-a strecurat acesteia pe sub ușa apartamentului trei bilețele în care îi cerea bani, în caz de refuz urmând ca fotografii compromițătoare cu fata să fie dezvăluite. 

„La data de 29 ianuarie, poliţiştii Secţiei1 Iaşi au identificat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Iaşi, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj în formă continuată. În urma investigaţiilor, s-a constatat faptul că, în zilele de 27 şi 28 ianuarie, acesta ar fi pus sub tocul uşii de acces a locuinţei unei tinere de 21 de ani trei bileţele, prin care ar fi ameninţat cu darea în vileag a unei fapte nereale, şi ar fi pretins de la aceasta bani“, au adăugat poliţiştii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

ziaruldeiasi

×
Subiecte în articol: santaj iasi