x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste proastă pentru părinţi. Ce se va întâmpla cu alocaţia de stat pentru copii în 2014

Veste proastă pentru părinţi. Ce se va întâmpla cu alocaţia de stat pentru copii în 2014

29 Oct 2013   •   14:10
Veste proastă pentru părinţi. Ce se va întâmpla cu alocaţia de stat pentru copii în 2014

Alocaţia de stat pentru copii nu va fi majorată în 2014, a declarat, astăzi, la RFI, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Ea a precizat, în schimb, că statul ar putea acorda copiilor nevoiaşi tichete pentru uniforme sau rechizite. Câmpeanu a calificat recenta propunere legislativă a unor parlamentari de a majora alocaţia la 200 de lei drept "ruptă total de realitate".

"Majorarea generală a alocaţiei nu putem să o facem şi nici nu putem să o acordăm diferenţiat, pentru că s-a pronunţat Curtea Constituţională şi ca atare găsim alte forme de ajutor pentru copiii săraci: alocaţia de sprijin pentru familii a fost mărită cu 30% şi am mărit şi pragul de eligibilitate, în aşa fel încât circa 550 de mii de copii pot beneficia de aceste creşteri", a afirmat  Mariana Câmpeanu.

"Alocaţia de 42 de lei o să rămână anul viitor neschimbată şi o să căutăm pe parcursul anului viitor să vedem ce soluţie găsim pentru alte forme de a sprijini copiii: burse şcolare, tichete pentru uniforme, pentru rechizite, chiar dorim să ajutăm efectiv copiii care au nevoie", a mai spus ministrul Muncii.

Un grup de parlamentari a propus recent majorarea alocaţiei copilului de la 42 la 200 de lei, dar proiectul a fost respins la vot. Mariana Câmpeanu afirmă că "sunt propuneri legislative care de multe ori, cum a fost cazul acestei propuneri, sunt rupte total de realitate. Să creşti de la 42 de lei la 200 de lei într-un an în care şi veniturile la buget nu au fost colectate la nivelul pe care noi l-am preconizat este o propunere nerealistă, cu totul nerealistă!".

×