x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Afirmații BOMBĂ ale lui Alexandru Rafila la audieri. Război deschis cu Raed Arafat

Afirmații BOMBĂ ale lui Alexandru Rafila la audieri. Război deschis cu Raed Arafat

24 Noi 2021   •   14:42
Afirmații BOMBĂ ale lui Alexandru Rafila la audieri. Război deschis cu Raed Arafat
Sursa foto: Colaj Lucian Alecu

Ministrul desemnat al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca instituția pe care o va conduce să se impună asupra CNSU.

La audierile de la comisia parlamentară de specialitate, acesta spune că nu a discutat despre acest aspect cu Raed Arafat, șeful CNSU, dar va vorbi cu premierul după instalarea guvernului.

„Eu nu am discutat cu domnul doctor Arafat, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din țară în ultima perioadă, dar după ce noul Guven se va instala voi avea discuții în primul rând cu primul-ministu și cu ministrul Administrației și Internelor și, bineînțeles, și cu domnul Arafat pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Chiar și dacă CNSU, care trebuie să ia decizii în orice fel de situație, nu numai cele legate de sănătate, și înțelegem necesitatea și rolul lui, trebuie totuși Ministerul Sănătății, într-o criză de sănătate, să aibă rolul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate”, a spus Rafila.

Acesta susține, totuși, că CNSU nu trebuie să dispară.

„Nu are de ce să dispară CNSU, dar rolul Ministerului Sănătății în CNSU, atunci când discutăm despre o criză sanitară, este clar că trebuie să fie rolul primordial”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă ar trebui schimbat Raed Arafat din funcție, ministul desemnat al Sănătății a spus: „Vă dați seama că nu este treaba mea în vreun fel acest lucru, nu am auzit despre o astfel de intenție și mi se pare hazardată întrebarea. În ceea ce privește activitatea DSU, este o activitate de bună calitate, nu contest lucrul acesta, am spus-o tot timpul”.

Mediafax

×