x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Când vom avea majoritate parlamentară, vom declanşa suspendarea lui Băsescu.

Antonescu: Când vom avea majoritate parlamentară, vom declanşa suspendarea lui Băsescu.

de Monica Iordache Apostol    |    20 Mai 2011   •   11:47
Antonescu: Când vom avea majoritate parlamentară, vom declanşa suspendarea lui Băsescu.

In momentul in care vom avea o majoritate parlamentara, vom declansa procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, presedintele Partidului National Liberal Crin Antonescu.

"Inca o data trebuie sa spun foarte clar ca solutia pentru stabilitatea Romaniei si pentru iesirea din criza, sau primul pas catre o astfel de solutie, este constituirea unei majoritati pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu si pentru inlaturarea partidului sau de la guvernare", a declarat Antonescu, potrivit Agerpres. El l-a acuzat pe seful statului de repetate incalcari ale Constitutiei prin recentele declaratii pe care le-a facut referindu-se la decizia de reducere a salariilor cu 25%, la taierea pensiilor, la reabilitarea termica a blocurilor, la referendumul privind Legea Capitalei si la cresterea TVA de la 19% la 24%.

"Profitand de complicitatea sau de neglijenta foarte multor elemente din viata publica romaneasca si de pe scena politica, presedintele a ajuns sa nu mai disimuleze incalcarea permanenta de catre domnia sa a Constitutiei Romaniei. Avem un presedinte care ia decizii incalcand Constitutia, isi asuma prerogative pe care nu le are prin Constitutie si, in acelasi timp, se achita lamentabil de prerogativele si obligatiile pe care Constitutia i le prescrie", a spus Crin Antonescu.

In privinta sanselor constituirii unei majoritati parlamentare in aceasta sesiune, Crin Antonescu s-a declarat optimist, precizand ca, incepand de luni, vor avea majoritatea in Senat.

"Dupa cum se stie, luni, vom avea oficial si scriptic, de data asta, majoritatea in Senat. Si evident ca miza sau scopul este constituirea unei noi majoritati. Am vorbit cred destul de raspicat despre asta, majoritatea la nivelul ambelor Camere. Acea majoritate care schimba un Guvern care impune un Guvern, care poate hotari suspendarea presedintelui sau nu", a mai spus liderul PNL.

×