x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisie - Oprescu pleaca de la sefia PSD Bucuresti

Demisie - Oprescu pleaca de la sefia PSD Bucuresti

de Lavinia Dimancea    |    13 Dec 2006   •   00:00
Demisie - Oprescu pleaca de la sefia PSD Bucuresti

Perdant la Congresul de duminica, Sorin Oprescu s-a retras si de la sefia PSD Bucuresti. Pana la alegerea unui nou presedinte, Mircea Geoana va coordona direct organizatia, nelasandu-l pe Vanghelie sa asigure interimatul.

Perdant la Congresul de duminica, Sorin Oprescu s-a retras si de la sefia PSD Bucuresti. Pana la alegerea unui nou presedinte, Mircea Geoana va coordona direct organizatia, nelasandu-l pe Vanghelie sa asigure interimatul.

Asa cum promisese ca va face in cazul in care va pierde sefia partidului, Sorin Oprescu si-a dat ieri demisia din functia de presedinte al PSD Bucuresti, invocand diferenta de viziune dintre el si noua conducere a partidului. El i-a trimis lui Geoana demisia prin curier, inainte de pranz, la biroul din Kiseleff, in timp ce acesta se afla la Parlament.

Intrunita la putin timp in sedinta Biroului Permanent National (BPN), prima dupa Congres, conducerea PSD a luat act de demisia lui Oprescu, dar a decis ca nu este cazul sa fie numit un interimar, desi se astepta ca acesta sa fie Marian Vanghelie, presedintele executiv al filialei bucurestene, votant al lui Mircea Geoana la Congres si rival al lui Sorin Oprescu. Semnalul impotriva lui Vanghelie-interimar fusese dat inca dinaintea inceperii sedintei de catre Ion Iliescu, sustinator declarat al lui Oprescu. "Nu, nici vorba", a fost raspunsul lui Iliescu la intrebarea daca Vanghelie ar fi o solutie pentru PSD Bucuresti. Mircea Geoana s-a aratat la fel de categoric impotriva preluarii sefiei organizatiei bucurestene de catre Vanghelie si s-a oferit sa coordoneze chiar el filiala. "In conditiile in care, ca presedinte al partidului, raspund direct de organizatia Bucuresti, nu cred ca este nevoie de interimat pana la organizarea de noi alegeri", a aratat Geoana.
Aceasta a fost de altfel si decizia luata de BPN - Geoana sa coordoneze organizatia pana la alegerea unui nou presedinte.

El nu se supara. Marian Vanghelie nu a parut deloc deranjat de decizia liderilor centrali, spunand ca "este un lucru firesc, normal si bun" ca liderul PSD sa se ocupe si de organizatia bucuresteana. Daca va candida pentru postul lui Oprescu la alegerile ce vor avea loc undeva anul viitor, Vanghelie s-a vrut retinut in a oferi un raspuns transant. "Mai ma gandesc. S-ar putea sa candidez, normal". In ceea ce-l priveste pe Oprescu, mai toti liderii partidului au tinut ieri sa puncteze "pierderea" pe care PSD o sufera prin retragerea acestuia, considerand-o o decizie pripita, chiar daca o intuiau.
Textul demisiei
"Domnule presedinte, primiti, va rog, demisia mea de onoare din functia de presedinte al PSD Bucuresti. Motivatia acestei hotarari este data de viziunile care ne despart in privinta mentalitatii si manierei de a conduce partidul. Gestul meu lasa deschisa punerea in opera a planurilor dumneavoastra si la aceasta organizatie importanta a partidului. Inteleg sa activez in continuare cu profesionalism si buna-credinta in cadrul grupului parlamentar al PSD de la Senat pana la finalizarea mandatului pe care mi l-au incredintat alegatorii. Sorin Oprescu, 12.12.2006, Bucuresti"

×
Subiecte în articol: politic psd bucuresti oprescu