x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Factură uriașă la gaze la Spitalul din Bârlad. Recordul este deținut de o școală care are de plătit 54.000 de euro. Reacția primarului: „Vă cer la toți să fim chibzuiți!”

Factură uriașă la gaze la Spitalul din Bârlad. Recordul este deținut de o școală care are de plătit 54.000 de euro. Reacția primarului: „Vă cer la toți să fim chibzuiți!”

de Razvan Voiculescu    |    17 Ian 2022   •   10:53
Factură uriașă la gaze la Spitalul din Bârlad. Recordul este deținut de o școală care are de plătit 54.000 de euro. Reacția primarului: „Vă cer la toți să fim chibzuiți!”

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad are de plătit o factură uriașă pentru gazele consumate în luna decembrie. Conform reprezentanților instituției, factura a avut o valoare de 180.000 lei (36.000 euro). Recordul din localitate este deținut de o școală care are de plătit 270.000 lei (54.000 euro).

Anunțul a fost făcut la o întâlnire dintre primarul Municipiului Bârlad și conducerile unităților școlare locale, precum și de la serviciile externe ale primăriei.

„La întâlnire a fost prezentă și conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcționează, factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condițiile în care această instituție este cel mai mare consumator local”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Bârlad.

„Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună”

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a solicitat analize de cost și măsuri de reducere a consumului.

„Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa. Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față, în condițiile în care prețul la gaze a explodat.

Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a orașului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică. Totodată, voi dispune ca de la nivelul primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toți să fim chibzuiți! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

×