x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Statutul senatorilor şi deputaţilor, aprobat de Parlament

Statutul senatorilor şi deputaţilor, aprobat de Parlament

01 Iul 2013   •   08:36
Statutul senatorilor şi deputaţilor, aprobat de Parlament
UPDATE 15:57 - Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în sesiune extraordinară, au aprobat, luni, reexaminarea Legii privind Statutul senatorilor şi deputaţilor ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României. Decizia a fost luată cu 391 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că are acordul tuturor grupurilor politice parlamentare privind votarea în unanimitate a modificărilor aduse Statutului deputaţilor şi senatorilor.

UPDATE 13:58
- Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi Comisia specială pentru Statut au decis luni eliminarea prevederilor din Statutul senatorilor şi deputaţilor asupra cărora Curtea Constituţională din România avea obiecţii de neconstituţionalitate. Citeşte mai mult
.......................................................

Senatorii şi deputaţii se vor reuni aszăzi, de la ora 15:00, în sesiune comună extraordinară pentru a dezbate şi vota reexaminarea Legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale din România.

"Camera Deputaţilor şi Senatul sunt convocate în sesiune extraordinară în şedinţă comună în data de 1 iulie 2013, ora 15,00, până la finalizarea dezbaterilor şi a votului asupra reexaminării Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale (Pl-x 1/2013, L1/2013)", se arată în decizia de convocare a Parlamentului publicată în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Tot luni, de la ora 14:00, înainte de şedinţa comună va avea loc şedinţa Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au fost convocaţi luni şi marţi în sesiunea extraordinară pe ordinea de zi urmând să se afle proiectul pentru punerea în aplicare a legii 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Luni, la ora 13:30, se va întruni şi Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis miercuri să retrimită la Comisia juridică, pentru o săptămână, proiectul pentru punerea în aplicare a legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, iar în aceste condiţii preşedintele forului, social-democratul Valeriu Zgonea, a spus că va convoca sesiune extraordinară.

×