x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Spa-ul din vacanță

Spa-ul din vacanță

de Luciana Cocoș    |    19 Mai 2015   •   18:13
Spa-ul din vacanță

Potențialul României pentru dezvoltarea turismului wellness și balneo este imens. Țara noastră are cel mai variat spectru de factori naturali terapeutici din Europa. Situația încă precară a stațiunilor balneoclimaterice şi lipsa strategiilor de dezvoltare din partea autorităților au favorizat dezvoltarea centrelor private de tratament. În ultimii cinci ani, pe litoral, dar și în stațiunile montane, au apărut nenumărate centre de spa și wellness care oferă turiștilor pachete complexe de relaxare, trata¬ment personalizat și diete, la prețuri pentru toate buzunarele.

De ce să alegeți o vacanță la tratament în locul celor clasice
Spre deosebire de proce¬durile clasice din stațiunile balneoclimaterice, în centrele de wellness și spa se acordă o importanță deosebită tuturor factorilor care conduc turistul la starea de relaxare totală, de confort somatic şi psihic. Spa-urile sunt, în egală măsură, sursă de recuperare estetică, psihică, fizică și motorie. „Prin definiție, SPA = Sanitas Per Aqua, promite o păstrare și o îmbunătățire a stării de sănătate a individului, cu ajutorul procedurilor și exercițiilor fizice care implică apa. Wellness înseamnă însă nu numai preocuparea pentru sănătate și mișcare fizică, dar și o stare generală de bine, care promite clientului o revenire la aspectele esențiale ale vieții, la o relaxare care facilitează autocunoașterea și regăsirea de sine, și obținerea, în final, a unui echilibru psihic și somatic pe care îl simțim pierdut într-o eră a lipsei de timp”, ne-a declarat Anca Pavel-Nedea, administrator al unei firme de consultanță și management în domeniu.

Sejururi antistres
Fie că vă place marea sau muntele, agențiile de turism au oferte pentru toate gusturile. De exemplu, Hotel Europa din stațiunea Eforie Nord propune turiștilor un sejur antistres, ce cuprinde mai multe tipuri de masaje de relaxare cu uleiuri speciale. Beneficiați, totodată, de acces gratuit la piscinele interioare și exterioare, la saune și jacuzzi. De asemenea, hotelul vine și cu pachete speciale pentru seniori, cu proceduri tradiționale, dar și moderne de tratament pentru ameliorarea sau vindecarea bolilor de piele, de circulație sau reumatice.

Un alt loc unde puteți beneficia de tratamente și relaxare este hotelul Germisara din stațiunea Geoagiu-Băi, din județul Hunedoara. Aici, turiștii au la dispoziție o gamă extrem de pachete de relaxare și înfrumusețare. variată de proceduri și tratamente pentru o serie de afecțiuni,

Dacă vă doriți însă ceva mai exclusivist, puteți alege o vacanță SPA la Bali Cornu, Prahova. Ambientul vă propune o incursiune în spiritul insulei Bali, din Indonezia, într-o locație luxoasă, de patru stele. Ştiinţa spa&wellness-ului înglobează medicina, estetica, mişcarea fizică, nutriţia, cosmetologia, psihologia, dar și cercetarea medicală. Toate acestea la un loc, în centre specializate, oferă clienților sănătate, frumuseţe şi plăcere, dar și o experienţă desăvârșită.

OFERTE SEJURURI SPA

HOTEL EUROPA – EFORIE NORD
Pachet Anti Stres Spa
(valabil până la 31 mai)
Preț: de la 130 euro/noapte/cameră dublă – cazare, mic dejun, terapii
Pachet tratament la Ana Aslan Health SPA: hidromasaj cu uleiuri esențiale (20 min), tratament Shiro Dara (30 min), masaj de înlăturare a stresului (30 min)
Acces gratuit la piscinele interioare și exterioare, saune și jacuzzi, șezlong, umbrelă, saltea și prosop la plaja hotelului.
Sursa: anahotels.ro
HOTEL GERMISARA – GEOAGIU-BĂI
Pachet tratament balnear 5 nopți cu bilet de trimitere medicală
Preț: 830 lei, loc în camera dublă, 5 nopți cazare și pensiune completă
Tratament: 3 proceduri/ zi/ persoană (la recomandarea medicului specia-list): aerosoli de grup, electroterapie, magnetoterapie, unde scurte, ultrasunete, aplicații cu parafină, acces la cele 2 piscine, acces la cele două saune, sală de fitness.
Sursa: hotelgermisara.ro
BALI CORNU PRAHOVA - CORNU
Pachet Balinese Journey
Preț: între 109-159 euro/ 2 nopți de cazare în camere Deluxe /mic dejun și cină cu specific asiatic
Tratament: -Masaj balinez tradițional (45 min) sau masaj cu pietre vulcanice (45 min) sau relfexoterapie(40 min) -Scrub pentru corp cu cafea, lapte, miere si lămâie / ceai verde (30 min)
-Un tratament de estetică corporală
-Acces în sala de fitness și la piscină
Sursa: balispa.ro

×