x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Saramura de pui

Sfarsitul verii, in Oltenia... O gospodarie ca toate celelalte, cu toate ale ei, cu o umbra de vita, cu doi meri vajnici de straja in poarta, cu pisici strecurandu-se lenes pe langa garduri... Si-o masa intinsa, cu...

Sovata, Sf. Gheorghe si o idee

Anul acesta am decis sa revad locuri in care n-am mai ajuns de multa vreme. De un mic circuit prin tara avea nevoie si fetita mea, care de la toamna va merge la scoala. Nu poti sa-i povestesti la nesfarsit unui copil...

Hotel luxos, local pe masura

Cand vine vorba de localuri, patronii le includ pe cele de hotel intr-o categorie aparte. De la clienti pana la servire, totul este diferit. OANA ANTONESCU Prosperitatea restaurantelor de hotel depinde in mare...
PUBLICITATE
  

  

  

Specialitatea zilei - "Castellana" rafinata

Ingrediente: 180 g file de porc, 20 g sunca presata, 30 g mozzarella, o rosie. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: Fileul de porc bine batut se da prin ou si pesmet. In...

Mancare multa, udata din belsug cu bere

Cand am intrat in "Cesky Pub" nu stiam nimic despre bucataria ceheasca. Aveam sa descopar o sumedenie de preparate traditionale. OANA ANTONESCU Singurul local cu preparate cehesti din Capitala s-a deschis in...

Sos pentru spaghete, preparat de artist

Probabil nu e roman in casa caruia sa nu se fi gatit macar o data vreun fel de bucate imprumutat de la "fratii nostri latini", italienii. Pizza ori spaghetele cu sos sunt la ordinea zilei. Ca nu se mai respecta...

Specialitatea zilei - Coppa cu carciofi

Ingrediente: 50 g coppa (un salam din ceafa de porc), 50 g carciofi (anghinare ce se gaseste in supermarket-uri sub acest nume de carciofi), un sfert de lamaie, 20 ml ulei de masline. Timp de preparare: 5 minute Grad...

Braseria - de la boem la lux

In Bucuresti nu sunt mai mult de cinci braserii. Toate sunt localuri care, prin luxul afisat, sperie omul de rand - un obisnuit al braseriilor in perioada dintre cele doua razboaie mondiale. Pe vremea bunicii...

Muzeul vinului

In centrul Capitalei, intr-un vechi imobil cu camere boltite, renovat recent, descoperi Muzeul Vinului. O onorabila initiativa a unor oameni de stat, decisi sa rasplateasca munca asidua a catorva sute de mii de...

Preferinte asiatice

Cand se duc la restaurante chinezesti, romanii comanda sushi, mancare specific japoneza. Prin urmare, localurile chinezesti si-au adaptat meniurile dupa preferintele clientilor. OANA ANTONESCU Primul lucru pe care il...

Specialitatea zilei: Tort de ananas

Reteta va este oferita de Sofian Adrian BLATUL: 4 oua 8 linguri zahar 8 linguri ulei 8 linguri faina (linguri rase) coaja de lamaie (portocale) Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul (ca la...

Mamaliga botizenilor

Maramuresul fara Valea Izei? Valea Izei fara Botiza? Botiza fara mamaliga de-i poarta numele? Dati-mi voie sa ma-ndoiesc ca se poate... Aici, mamaliga se fierbe in lapte, si nu in apa, se adauga o cana cu smantana, iar...

Sommelier

Cu sute de ani in urma a aparut o noua meserie: aceea de SOMMELIER. Romania a fost vaduvita de prezenta celor care stiau sa decline marile vinuri in trei culori: rosu, ros... si alb. CATALIN PADURARU -...

Clienti ramasi pe dinafara

Pentru patronii de restaurante, "dreptul de a ne alege clientii" are doua intelesuri. In primul rand, trierea se face la usa restaurantului. In al doilea rand, clientii pot fi dati afara din local daca nu respecta re...

Specialitatea zilei - Salata de sparanghel cu ton

Ingrediente: 10 fire de sparanghel, 50 g ton in ulei, 50 ml otet balsamic. Timp de preparare: 15 minute (10 minute pentru fierberea sparanghelului, 5 minute pentru aranjat) Grad de dificultate: scazut Mod de...
Serviciul de email marketing furnizat de