x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Impotriva valului

Statistica dovedeste ca in Romania se bea mai mult vin dulce si demidulce decat vin sec. CATALIN PADURARU - Vinexpert Virtutile acestuia din urma sunt relevate pe toate canalele de comunicare, medicii...

La restaurant doar pentru un suc?

Pe de o parte, chelnerii spun ca nu au nimic impotriva clientilor care vin la restaurant sa bea un suc. De cealalta parte, clientii se plang ca ospatarul se uita urat cand nu comanda mancare si incearca insistent...

Spelling

Strainii au inteles ca nu-si strica relatiile cu noi nici cand spun aiureli despre Romania. Tipul nostru de reactie este unul al unui noncombatant. CATALIN PADURARU - Vinexpert Pentru un astfel de "adversar"...
PUBLICITATE
  

  

  

Tocana de porc

Un an de demult. Amiaza de vara. Somn dulce sub crengile unui mar ce-si roteste dupa soare podoaba de fructe ce dau in parg... SIMONA LAZAR  De n-ar fi decat asta si amintirea zilelor de la Baisa, in "tinutul...

Specialitatea zilei - Farfalla cu galbiori

Ingrediente: 80 g farfalla (paste tip fundite), 80 g galbiori, 50 g rosii, doi catei de usturoi, 20 ml ulei de masline. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: Intr-o tigaie se...

Porto II

Colheita - cuvant care inseamna "recolta", defineste niste vinuri cu totul diferite de Vintage Port. CATALIN PADURARU - Vinexpert Colheita este mai degraba un Aged Port obtinut din productia unui singur a...

La masa cu Matrioska

Mesele rusesti sunt impodobite, in mod traditional, cu papusi mici, din lemn, pictate manual - Matrioska. Specific pentru acestea este faptul ca sunt mai multe papusi de diferite dimensiuni, una in interiorul...

Porto I

Porto este cunoscut ca un vin rosu, chiar daca se face si vin alb de Porto. Ambele varietati sunt facute prin adaugare de brandy, care opreste fermentatia inainte de incheierea normala a acestui proces,...

Tarta rustica cu afine si vin

Cu fructe cu care intram usor-usor in toamna preparam o prajitura rustica menita sa bucure zilele ultimei luni de vara: o tarta cu afine si gelatina de vin. SIMONA LAZAR De la bunici la nepoti adunam cu totii...

Madeira II

Asemanarea dintre romani si portughezi are darul sa ne scape de posibile complexe (in ceea ce priveste vinul si consumul acestuia) si sa ni-i faca pe lusitani mai simpatici. CATALIN PADURARU -Vinexpert Pana...

Vara asta se poarta cocktailurile

Aparent un amestec la intamplare, cocktailul este o bautura foarte populara, dar care se prepara dupa reguli fixe, stabilite de barmani renumiti. Foarte populare vara sunt cocktailurile fara alcool, din...

Specialitatea zilei - Coaste de vitel Nerone

Ingrediente: 2 costite de vitel (300 g), o lingura de mustar, 12 buc. capere, 50 g rosii decojite in sos, o lingura smantana. Timp de preparare: 15 minute. Grad de dificultate: mediu. Mod de preparare: se...

Madeira I

Nu stiu astazi bautori exclusiv de Porto sau de Madeira. Oferta pentru aceste vinuri portugheze la noi in tara este ca si inexistenta. Exceptie mai fac cateva sortimente de Porto. Probabil nici in viitorul...

Un local pentru cei care se grabesc

Bistro isi trage numele de la cazacii care au ocupat Parisul in 1814. Acestia, fiind foarte insetati, cereau bautura "bistro! bistro!", cuvant care in limba rusa inseamna repede. Astazi, "bistro" s-a transformat in...

Stramosii suntem noi!

Ne place sa utilizam in pedagogia casnica sau la serviciu valorile traditionale, vorbim des despre mostenirea culturala, istoria ne creeaza puseuri de mandrie. CATALIN PADURARU - Vinexpert Foarte rar insa ne...
Serviciul de email marketing furnizat de