x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

de Dana Andronie    |    14 Iun 2008   •   00:00

CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!



CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!

Blondă, 90-63-90, studentă la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Management-Marketing, fostă "meteoristă", fost manechin vorbitor (de platitudini) la emisiunea de life-style "Essenze", pe B1 TV, fostă gazdă pe "Bulevard"-ul Kanalului D. În prezent, stă pe scaunul din dreapta la Magic Taxi, un reality-show, tot la Kanal D.

Ilinca a dat mult din coate (sau din glezne, sau din coapse) ca să ajungă, în doar doi ani, "cea mai tînără prezentatoare de televiziune". La 19 ani şi jumătate "ştia tot ce se poate despre Meteo", inclusiv de unde bate vîntul. A trudit mult şi pe la concursurile de Miss, ca să-şi înfrîngă timiditatea de care zice că suferea în copilărie.

TUPEISTĂ. Probabil că frumuseţea şi privirea ei inteligentă i-au convins pe cei de la B1 TV că este un talent ce poate fi exploatat. "Mă bucur că au încredere în mine. Pentru că e greu în ziua de azi să ai încredere într-o blondă de 20 de ani, în condiţiile în care nu ştii ce trecut a avut"... Adică ce vrea să spună cu trecutul? Vorbeşte aşa, în general, sau se referă la ea? Ilincuţa, Ilincuţa, vezi ce-ţi iese pe gură cînd n-ai prompterul în faţă! Dar, deşi pare că nu prea ştie ce vorbeşte, cu siguranţă ea ştie ce vrea. Întrebată fiind care ar fi formatul de emisiune care i-a plăcut cel mai mult, a răspuns: "«Gala» Mihaelei Rădulescu. Dar eu mă văd un pic mai tupeistă decît atît. Aş vrea să ajung un model. În momentul în care eu am grijă de mine, am grijă de felul în care arăt, pot fi un model. Tinerele din ziua de azi au nevoie de aşa ceva. După cine să se ia acum?". Iarăşi nu ştim ce vrea să spună: model, adică fotomodel, sau model de urmat? Sau pentru ea înseamnă acelaşi lucru? Sau vrea să spună una şi iese alta? Căci, dacă simplul fapt că ai grijă de felul în care arăţi este suficient pentru a ajunge un model (de viaţă), atunci, cu siguranţă Ilinca Vandici este un model pentru tinerele care vor să ajungă fotomodel. Dacă nu, nu.

CU-CU-RI-GU! Provinciala sexoasă a avut, are şi (probabil) va avea numai iubiţi... model, ca să ne jucăm în continuare cu conceptul.  După ce a zăbovit o vreme (cît să afle lumea) în braţele multpreamediatizatului Bogdan Ivanof (fratele lui Sabin Ivanof), păsărica Vandici a "zburat" direct în curtea lui Cocoş. Mai exact în braţele lui Alin, fiul vitreg al Elenei Udrea. S-a orientat fata. La valoarea ei, merita să se asorteze cu fiul omului de afaceri Dorin Cocoş şi cu o posibilă soacră vitregă de la care are ce învăţa. Ăsta da model! Iar Alin este şi tînăr, şi rebel, şi de bani gata. În plus, a cochetat şi el cu marketing-managementul şi cu relaţiile internaţionale.

Pentru a-l cîştiga pe Alin înainte ca acesta să apuce să strige de trei ori cu-cu-ri-gu, blonda şi l-a disputat "găineşte" cu Marina, colega ei de facultate. "Fata aceea, despre care se spune că ar avea o relaţie cu iubitul meu, fabulează – declara Ilinca. Marina e o nulitate, nu reprezintă nimic pentru mine şi nici pentru Alin. Pentru că nu are nici un fel de activitate, încearcă să îşi facă publicitate pe spatele meu. Mă întîlnesc des cu ea, pentru că învăţăm la aceeaşi facultate, chiar în aceeaşi grupă. Aş fi putut oricînd să-i cer să înceteze, dar nu o fac, pentru că nu doresc să mă cobor la nivelul ei. Ar însemna să mă înjosesc. Eu şi Alin ne iubim mult, ne merge foarte bine şi sîntem fericiţi". Că se iubesc înţelegem. Că sînt fericiţi nu prea înţelegem, dar acceptăm. Dar oare ce o fi însemnînd "nulitate" pentru Ilinca Vandici? Adică se poate şi mai jos?  


MIZERABILII
"Ce-mi place să citesc? Nu m-am dus încă pe lucruri mari, gen Coelho şi alte cele, pentru că o să am timp. Deocamdată, merg pe literatura universală clasică. Am reluat Mizerabilii şi cărţi de genul ăsta".

NORME MORALE
"Tatăl meu este o persoană mai conservatoare. Nu ar fi niciodată de acord să apar goală prin reviste. Mi-ar fi ruşine să mă vadă aşa. Am fost crescută după anumite norme morale şi nu aş îndrăzni vreodată să le încalc".

AR FI...
"Dacă aş putea fi altă persoană pentru o zi, fără îndoială aş alege-o pe Madonna… pentru simplul fapt că este Madonna".  

BIGUDIURI
"De cînd m-am lansat în televiziune, mi-am creat o linie personală a coafurii, lăsîndu-mi părul cît mai natural. Am reuşit să scap de perie, placă, ondulator. Folosesc doar nişte bigudiuri speciale, cu căldură".

CU SAU FĂRĂ
"Nu-mi plac bărbaţii cu părul lung, gelaţi excesiv sau fără păr. Bine, sînt unii cărora le stă bine cu el făcut în toate felurile, dar scurt"
Ilinca Vandici


Fete şi băieţi de cartier

Expresia "băieţi de cartier" n-are nici o legătură cu celebra marcă de ceasuri şi bijuterii Cartier SA. Cuvîntul cartier provine din francezul "quartier" şi înseamnă, la origine, ceea ce înseamnă şi la noi: parte a unui oraş care formează o unitate organică. Mai înseamnă, ca sensuri secundare, parte din comandamentul unei mari unităţi şi a patra parte din stema heraldică. În orice caz, expresia "băieţi de cartier" are legătură cu sensul principal, doar că a deviat, prin sintagmă, la înţelesul de "băieţi de mahala" sau "băieţi de periferie". Băieţii de cartier au o psihologie comunitară, pe care o găsim fie în muzica hip-hop, fie în manele. Luînd în considerare numai aspectul de mentalitate al expresiei, vom descoperi, analizînd-o, că ea nu se manifestă doar în aria zonală a periferiei, ci în orice cartier al Bucureştiului. Se numeşte mentalitate de mahala. A semnalat-o şi a persiflat-o genial marele Caragiale, prin personaje memorabile ca Rică Venturiano sau, mai ales, prin "fetele de cartier" gen Ziţa, Veta sau Miţa Baston. Ei, bine, nici Rică, nici Spiridon, nici Miţa Baston n-au dispărut ca specie. Le vedem astăzi, zilnic, la televizor. O nesfîrşită paradă de ambalaje fără conţinut, care inundă literalmente micul ecran, dimineaţa, la prînz şi seara. Nu comunică nimic, nu construiesc nimic, doar se îmbracă, conduc Lamborghini, se rad în cap, îşi pun cercei în nări – dacă-s băieţi, sau se dezbracă pînă la limita CNA-ului – dacă-s fete. Cînd vorbesc, mai bine-ar tăcea, cînd cîntă, mai bine ar dansa. Şi, în general, mai bine ne-ar lăsa! Iată cîteva nume de referinţă: X Plugaru, Y Pistol, Z Columbeanu, XYZ Trident. Partea Yang a speciei e acoperită cu exemplare gen 0 Maximus, 01 Poponeţ, 000 Iovan şi mulţi alţii cărora, în cadrul acestei rubrici, le vom lăuda calităţile după cum le au. Iar prima calitate a tuturor acestora este aceea că, avînd o mentalitate de cartier, vor să poarte accesorii cu acest nume. E o confuzie la mijloc. Dragi "băieţi şi fete de cartier", aspiranţi la ceasuri şi bijuterii Cartier, această marcă e un simbol al rafinamentului. Între voi şi ea e o distanţă istorică, n-o puteţi compensa cu bani. Dar, în fond, e treaba voastră, numai că de ce trebuie să ştie o ţară întreagă ce v-aţi cumpărat? Nu că ar fi vreo interdicţie în acest sens, dar, dacă vă zornăiţi etichetele în public, presupunem că vă asumaţi şi comentariile noastre despre ceea ce vedem.



CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
O "zburătoare" care cîntă "cocoşeşte"
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!


TRIDENT! ● Lipsite de prejudecăţi, de haine, de talent
Trei blonde şi toate trei... stridente
Fetele care cîntă cu fundul. Cu fundul la vedere. Aşa sînt cunoscute cele trei blonde de la Trident. Întrucît s-au dezbrăcat singure în Playboy, nu ne mai rămîne decît să le căutăm la caracter.








IEPURAŞ DRĂGĂLAŞ ● Gina îşi sărută iubitul cu grăsimea de la genunchi

Pistol sau pocnitoare, aceasta-i întrebarea
Un personaj la fel de gol de conţinut precum biografia sa sau propria pagină de internet. Vorbim despre Gina Pistol, fireşte, care nu ne-a impresionat cu mai nici una din faptele săvîrşite în viaţa-i de "iepuraş".








AAH! ● Tablou încins filosofico-existenţial
Păsărin trudeşte... la vîrful carierei
Dacă un fost iepuraş Playboy a ajuns să ţină şedinţe literare, e clar că vine sfîrşitul lumii... Zicătoare de replici, femeie fatală, cititoare înrăită şi mai ales feministă convinsă, domnişoara Păsărin pare mereu că trudeşte la lustruirea vîrfului ei de carieră. De efort, i se întîmplă să mai şi geamă...






BALET ● Eu sînt, eu vreau, eu pot!
Răzbunarea lui Iri Columbeanu
Se pare că e valabilă aserţiunea potrivit căreia orice exces vine dintr-o lipsă. Cel puţin în cazul cuplului Monica-Iri.La ea pentru căa uitat cît costă kilogramul de roşii, deşi provine dintr-o familie modestă, iar la el pentru că îşi exhibă la bătrîneţe frustrările din adolescenţă.







REFĂCUT ŞI ADĂUGIT ● Mărire ţie, penisule!

Fizz nu (mai) răspunde... de el
Şi-a lungit penisul cu patru centimetri. A mai şi cîntat. De la ultima strigare de acest fel, pămîntul a înconjurat soarele de vreo două ori. Mai are în dotare şi-un site, în care ne întîmpină aşezat comod pe un fotoliu cînd roşu, cînd gri. Asta-i doar online... Dar dacă nu Fizz, atunci cine?





OOPS! ● Alina a fost "virgină" pînă la 20 de ani
Plugaru’ de la cratiţă
A pus prima oară mîna pe-o manetă la 16 ani. Însă a rămas, traseistic vorbind, virgină pînă la 20, cînd a circulat şi cu RATB-ul. Ar renunţa să mai fie regină (porno) dacă i s-ar oferi un post permanent la coada cratiţei. Doamnelor şi domnilor, Alina Plugaru!








GURA PĂCĂTOSULUI ● Andreşan: "Încep să cred că unii chiar nu am creier"
Pîrţotină, fleorţotină, buleandră, şuleandră
Nu o judecăm, nu o acuzăm, doar v-o prezentăm. Laura Andreşan, întoarsă pe toate feţele. Dezbrăcată de secrete, penetrată de regrete. Că n-a pus-o de-un trio cu Tăriceanu şi Elena Udrea decît în visele ei.






POFTĂ MARE! ● Cine se teme să muşte din Simona Suhoi?
Sensuala, pericol public
E atît de ocupată, încît nu are timp decît de saloane cosmetice. S-a "îndrăgostit" de pi încă de pe băncile şcolii. În fiecare seară se culcă alături de Samir şi Samira. Pe lîngă moţul (auriu) din frunte, deţine şi o tulburare de percepţie. "Oriunde mă duc am senzaţia că, pac!, mi se dă cu ceva în cap", zice ea cu năduf. Unii nu se miră... de ce oare?







"ASPIRATOARE DE GAGICI" ● Pe bancheta din spate: Pistol, Zugravu şi Lesko
Vai de Poponeţul lor!
Dacă ar fi să te iei după porecla lui, ai zice că lui Poponeţ îi cam plac bărbaţii. Da’ de unde! Cel puţin în public, Codin Bogdan Maticiuc, mîndrul purtător al supranumelui cam puturos, se afişează cu femei tot una şi una.







Anna Lesko:Vocea “invizibilă” sau Zglăvoaca de Chişinău
Anna Lesko este pe cale de dispariţie. Nu ea ca persoană, ca identitate civilă, ci ca specie de vedetă. Sau, mai exact, ca specie de pseudovedetă. Totul la Anna Lesko este “pseudo”: declaraţiile, atitudinea, vocea, sînii. În privinţa silicoanelor, ea zice că nu (normal, doar e pseudo), dar dacă priviţi comparativ pozele, trageţi singuri concluzia. Din fericire, problema cu sînii se rezolvă chirurgical, prin proteze de silicon, cu vocea e mai greu. Nu există silicon pentru corzile vocale sau pentru talent. Performanţa Annei Lesko este însă uluitoare: să n-ai nici un pic de volum, nici un strop de timbru şi totuşi să se vorbească şi să se scrie atît despre tine ca despre o cîntăreaţă e o raritate chiar şi în patria play-back-ului. Orice manelist stă mai bine cu vocea decît frumoasa ucrainiancă, spunea cineva, pe bună dreptate

×
Subiecte în articol: antimonden model baieti ilinca cartier vandici