x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A renăscut Opel Meriva!

A renăscut Opel Meriva!

de Dragos Stoica    |    31 Iul 2010   •   00:00
A renăscut Opel Meriva!

La şapte ani de la lansarea primei generaţii, Opel Meriva a primit o nouă înfăţişare, şi încă una care îl prinde perfect. Lider autoritar la vânzările pe segmentul monovolumelor de dimensiuni reduse, unde s-a răspândit în peste 1 milion de unităţi, Meriva este acum mai elegant ca oricând.



Principala caracteristică o constituie sistemul ingenios de dispunere a scaunelor din spate, versatilitatea spaţiului recomandând maşina pentru aproape orice gen de activitate. Concret, totul stă sub semnul flexibilităţii. Există FlexSpace, care ajută pasagerii să stea confortabil şi la înălţime, există FlexDoors, cu portierele din spate care se deschid invers, în stil retro, dar cu mare eficienţă pentru o maşină de familie, există FlexRail (spaţiu de depozitare mărit), apare şi FlexFix (suport pentru biciclete, disponibil opţional şi care este oferit şi la noua generaţie Opel Astra), iar în curând va veni şi un motor diesel EcoFLEX, cu consum şi emisii de noxe extrem de reduse.

Dacă vorbim de spaţiu, trebuie spus că scaunele din spate pot fi glisate şi spre partea centrală a habitaclului, cu scopul de a genera un spaţiu de relaxare mai lat pentru doi pasageri şi o zonă extinsă pentru picioare. Totodată, pot fi acţionate în faţă scaunele laterale, pentru mărirea spaţiului de bagaje, chiar dacă în spate se găsesc trei pasageri. Spaţiile de depozitare de la interior sunt acum în număr de 32! Motoarele pe benzină cu care este echipat noul Meriva include trei variante ale propulsorului de 1.4 litri, respectiv 100 CP, 1.4 Turbo (120 CP, 175 Nm), 1.4 Turbo (140 CP, 200 Nm).

Dieselurile oferite sunt deocamdată în număr de două, versiunea de bază 1.3 l CDTI (75 CP), care, mulţumită unei tehnologii speciale, poate coborî consumul sub 5 litri la drum întins, şi 1.7 CDTI (125 CP, 260 Nm), ultimul fiind acordat, în premieră pentru Meriva, cu o transmisie automată în şase trepte. Preţurile noului Opel Meriva pleacă de la 13.745 euro pentru 1.4 ECOTEC (100 CP), cu transmisie manuală în cinci trepte, şi ajung până la 19.635 pentru 1.7 CDTI, în cea mai bună echipare şi cu cutie automată, preţurile incluzând TVA.

×
Subiecte în articol: auto