x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A treia oară s-au ales

A treia oară s-au ales

de Violeta Fotache    |    11 Iun 2007   •   00:00

Avocatul Cristian Iordănescu a căştigat alegerile sămbătă, la Palatul Parlamentului, obţinănd astfel al doilea mandat consecutiv pentru funcţia de decan al Baroului Bucureşti, cu 1.181 de sufragii. In cursa pentru şefia avocaţilor bucureşteni s-au mai inscris Ilie Ion Iordăchescu, Mircea Stănculescu şi Ştefan Baranga, acesta din urmă a renunţat insă la candidatură in faţa Adunării Generale a Avocaţilor.

GRĂBIŢI. De precizat că alegerile şi descărcarea de gestiune a fostei conduceri a Baroului Bucureşti s-au putut produce abia la a treia intălnire organizată in acest scop, după ce anterior, la 31 martie şi 16 aprilie, au răspuns chemării prea puţini avocaţi pentru ca evenimentele să poată avea loc in condiţiile legii. De data aceasta, după căteva ore de aşteptare s-au adunat 2.438 de avocaţi prezenţi personal, alţi 1.337 fiind reprezentaţi, potrivit anunţului făcut, de avocatul Călin Zamfirescu, membru in prezidiul adunării. Ordinea de zi a fost inversată, trecăndu-se la alegeri, fără prezentarea "dării de seamă" a fostei conduceri. Votanţii au primit căte cinci buletine de vot pentru alegerea decanului, a Consiliului Baroului, a Comisiei de cenzori, a celei de disciplină, precum şi a reprezentanţilor pentru Congresul Avocaţilor. Intreaga manifestare a fost marcată fie de nerăbdarea avocaţilor zoriţi să scape de corvoadă, fie de lipsa de implicare in modul de desfăşurare a lucrărilor. Dezinteresul a dus pănă intr-acolo incăt la prezentarea raportului de activitate pe anul trecut şi la descărcarea de gestiune, din cele trei săli in care s-a desfăşurat evenimentul abia de mai puteai descoperi căteva zeci de avocaţi.

NEMULŢUMIRI. Numărătoarea voturilor s-a incheiat duminică dimineaţă la ora patru, pe locul doi ieşind actualul prodecan Mircea Stănculescu, la o distanţă de doar 50 de voturi. Au fost discuţii şi nemulţumiri ce ar putea determina un proces pe rolul instanţei, deoarece, potrivit avocatului Andrei Săvescu, din urne lipseau aproximativ 700 de voturi.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul