x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A venit vacanţa!!!

A venit vacanţa!!!

de Roxana Ioana Ancuta    |    17 Iun 2007   •   00:00
A venit vacanţa!!!
Sursa foto: unknown/

Zbor de inger pămăntesc, cu surăs dumnezeiesc,  cristalin, dar şi divin. Este sufleţelul de copil.

De -ale copilăriei - "Hai, copii, la joc, cărţile pe foc!"

Zbor de inger pămăntesc, cu surăs dumnezeiesc,  cristalin, dar şi divin. Este sufleţelul de copil.

A venit vacanţa, cu trenul din Franţa. Acelaşi tren, al vacanţei, alte vremuri. Copiii de ieri au crescut, poate au mai uitat de vacanţă, de ultima zi de şcoală, de coroniţele premianţilor, de carnetele de note, cărţile, caietele de şcoală abandonate, de somnul dulce de dimineaţă sau de prănz, de negrija mersului la şcoală, de pacheţelele de măncare, de uniforme bleumarin, de şorţuleţele-n pătrăţele....

Acum, copiii copiilor de ieri trăiesc aceleaşi bucurii la găndul că şcoala ii lasă să plece in vacanţă, la bucuria găndului de drumeţie, la mare, la munte, la bunici. E vacanţă! Hurray! Yuppy! Yes!!! Ce bine!

Vă mai amintiţi? "Ce mică-i vacanţa maree", cănta Corina Chiriac...

"Să te duci la ţară, la bunici/Să le fii de ajutor aici/Să fii alintat/Cum n-ai fost niciodat

Doar atăta vreme căt eşti pici/Să inoţi in răul involburat/Care trece prin oricare sat. Sau să pleci in zori,/Iar la cules de flori/Prin pădurea ce nu te-a uitat. Ce mică-i vacanţa mare/Şi ce dor mi-a fost de ea/La şcoală visam că o aşteptam/Dar ea cănd voia venea. Ce mică-i vacanţa mare,/Spuneam cănd eram şcolar, Dar parcă oricănd/Aş spune aşteptănd/Vacanţa mare iar... Să ai timp de toate, să citeşti/Cu prietenii să te-ntălneşti/Şi să dormi căt vrei. La umbra unui tei/Sau la umbra cărui pom doreşti. Sunt atătea lucruri de făcut/Că nu este vreme de pierdut/Apoi ştergi in calendar/Şi este toamnă iar. Şi trebuie s-o iei de la inceput."

×
Subiecte în articol: lumea copiilor