x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ace pentru un ten fara riduri

Ace pentru un ten fara riduri

06 Apr 2006   •   00:00

Imbatranirea tenului si aparitia ridurilor sunt cele mai frecvente probleme de care se plang femeile dupa varsta de 30 de ani. Poate influenta in vreun fel acupunctura aspectul tenului?

Imbatranirea tenului si aparitia ridurilor sunt cele mai frecvente probleme de care se plang femeile dupa varsta de 30 de ani. Poate influenta in vreun fel acupunctura aspectul tenului? La aceasta intrebare ne raspunde dr. Gabriela Papazian-Urdareanu: "Stilul de viata, poluarea, bolile cronice ni se vad pe fata. Tenul obosit, palid, cearcanele pronuntate, pungile din jurul ochilor sunt semne ca in organism ceva nu merge bine. Un asemenea organism are nevoie de detoxifiere, de reglarea metabolismului. Acupunctura intervine in procesul de detoxifiere, in retentia de lichide si in reglarea tulburarilor metabolice. Astfel, pielea capata suplete, stralucire si prospetime. De asemenea, acupunctura stimuleaza secretia de colagen si circulatia sangelui in tesuturile pielii".

Acest tratament nu poate face minuni cu tenul dumneavoastra daca nu adoptati si un stil de viata echilibrat: alimente usoare, doi litri de apa sau ceai pe zi, respectarea programului de somn. "In general se efectueaza 10-12 sedinte de acupunctura. Se fac doua-trei asemenea serii, cu pauza de o luna intre ele. Pentru intretinere sunt necesare doua-trei serii de acupunctura pe an. Actionam asupra diferitelor puncte de pe corp, dar si asupra unor puncte de pe fata. Organismul trebuie sa aiba o circulatie armonioasa a energiei in toate sectoarele sale. Sedintele de acupunctura au rolul de a debloca energia", arata dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar cu competenta in acupunctura, fitoterapie si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie. Raspunsul la tratament variaza in functie de pacienta, de stilul de viata si de varsta acesteia. Rezultatele pot fi observate dupa sase-sapte sedinte de tratament din cursul unei serii.

CONTRAINDICATII. Acupunctura nu este recomandata femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de cancer, de limfoame. Unele persoane pot fi alergice la metalul din care este facut acul de acupunctura. Acestora nu le este indicata aceasta metoda de tratament. In cazul bolilor de piele nu se inteapa suprafata afectata si nici ranile. ceaiuri de plante. Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune, acupunctura este insotita si de un tratament intern – ceaiuri din plante cu proprietati antioxidante si detoxifiante, care stimuleaza circulatia sangvina. Cele mai eficiente plante cu efect detoxifiant sunt catina, macesele, fructele de padure, ceaiul verde, teiul, galbenelele.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul acupunctura