x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ace Su Jok in maini

Ace Su Jok in maini

09 Mai 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Orice durere a corpului nostru inseamna fie o acumulare in exces a uneia dintre cele sase energii: vant, caldura, arsita, umiditate, uscaciune, frig, fie o carenta a unei energii pe meridianele organismului.

  • de ANDRADA FLORIA

  • Pentru distonie neurovegetativa (afectiune a sistemului nervos) se introduc doua ace in anumite puncte de pe degetul mare iar un alt ac se aplica la baza degetului mare
    Prin stimularea cu ace a anumitor puncte ce corespund organelor dureroase, specialistul in acupunctura Su Jok va stopa circuitul energiei in exces sau va tonifia fluxul energiei care lipseste. Astfel explica Anca Brandusa Dimitrievici, specialist cu diploma internationala in tratamentele Su Jok si in masaj terapeutic Tuina, tehnica acupuncturii coreene Su Jok. Acest fel de acupunctura moderna se realizeaza doar in mana sau in picior, sprijinindu-se pe principiul ca toate meridianele energetice ale organismului sunt proiectate pe aceste parti ale corpului.

    Fara boli de sange!

    Acupunctura Su Jok are efecte deosebite in orice tip de boala, acuta sau cronica, insa cele mai bune rezultate se obtin in tratarea bolilor sistemului osos. Se pot trata in minimum cinci sedinte problemele de spondiloza cervicala, problemele lombare – lombosciatica, migrenele, insomniile. "Rezultate exceptionale am obtinut si in problemele aparatului genital feminin. Am avut paciente care facusera chisturi, fibroame, ce s-au resorbit pur si simplu dupa cateva sedinte", dezvaluie Anca Brandusa Dimitrievici. "Pe de alta parte, incerc sa nu ma implic in bolile de sange, din motive personale", adauga specialistul.

    Cel care realizeaza acupunctura Su Jok trebuie sa stie ca organismul nostru este alcatuit din doua componente, Yin si Yang. Astfel, el va sti ca, actionand partea dorsala a mainilor si labelor picioarelor, va putea trata afectiunile Yang: bolile coloanei vertebrale, durerile de cap, bolile renale. Afectiunile Yin: ale pieptului si ale abdomenului se trateaza infigand ace in punctele aflate in palma si in talpa. De asemenea, un lucru foarte important de stiut este ca exista o legatura foarte stransa intre cele sase energii si organele corpului. Energia vantului controleaza ficatul si vezica biliara, caldura – inima si intestinul subtire, energia arsitei se leaga de functionarea sistemului neurovegetativ, a creierului si a maduvei spinarii, umiditatea controleaza splina, pancreasul si stomacul. Energia creata de uscaciune influenteaza plamanii si intestinul gros, iar excesul sau lipsa de energie a frigului au efecte negative asupra rinichilor si vezicii urinare.

    STIATI CA
  • Acele pentru acupunctura Su Jok sunt diferite de cele pentru acupunctura chinezeasca, pentru ca sunt mult mai mici, mai subtiri si mai fine. Ele sunt de unica folosinta si se introduc in pielea mainilor sau picioarelor doar un milimetru.
  • In centrul palmei exista un punct care corespunde ombilicului si care este raspunzator de functionarea defectuoasa cauzata de stres a intregului organism. Acest punct trebuie stimulat cu acul doar de specialistul in acupunctura Su Jok in situatia in care suntem foarte obositi, avem migrene, nu putem dormi. Insa punctul din centrul palmei poate fi stimulat si de noi, acasa, prin presopunctura.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul acupunctura