x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Află ce maşini se lansează la această ediţie a Salonului Auto de la Geneva

Află ce maşini se lansează la această ediţie a Salonului Auto de la Geneva

de Sebastian S. Eduard    |    04 Mar 2013   •   17:30
Află ce maşini se lansează la această ediţie a Salonului Auto de la Geneva

Salonul auto de la Geneva vine la cea de-a 83-e adiţie cu lansări importante. Criza nu a dispărut din industria maşinilor, cu atât mai mult din Europa; iată de ce fiecare marcă încearcă la salonul de primăvară să impresioneze...

Versiunea finală a modelului Alfa Romeo 4C îşi va face debutul in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2013. Acest coupe cu două locuri şi tracţiune spate reprezintă esenţa adevăratei maşini sport în spiritul ADN-ului Alfa Romeo: performanţă, stil italian şi excelenţă tehnologică, oferind în acelaşi timp siguranţă totală şi satisfacţie maximă la volan. Realizată de designerii Alfa Romeo şi produsă în fabrica Maserati din Modena, Alfa Romeo 4C va fi pusă în vânzare începând cu 2013. Noul supercar compact marchează relansarea mărcii Alfa Romeo în Statele Unite ale Americii şi inaugurează planul global de dezvoltare a mărcii.   

La ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, BMW va prezenta o gamă de modele noi de serie şi va atrage atenţia şi prin câteva concepte compacte revoluţionare care îşi propun să schimbe imaginea segmentului premium şi a dezvoltării durabile. Printre punctele de atracţie ale standului se va număra şi gama de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive. Noul BMW Seria 3 Gran Turismo va avea premiera mondială la Geneva şi va extinde segmentul premium al clasei medii cu o opţiune de top. În cadrul actualei generaţii a modelului, această a treia versiune de caroserie reuneşte genele sportive şi dinamice de la Sedan cu caracterul practic şi versatilitatea de la Touring - atribute completate de un surplus evident de spaţiu şi confort al călătoriei. De asemenea, BMW dezvăluie publicului european cea de-a treia variantă de caroseriei a modelului BMW M6, o maşină sport foarte performantă. Noul BMW M6 Gran Coupé combină atributele de performanţă M tradiţionale cu un design deosebit de frumos şi de luxos. Sub capotă se regăseşte motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP şi un maxim al cuplului de 680 Nm. O altă premieră BMW este Z4.

După dezvăluirea autovehiculului electric Spark în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles de anul trecut, modelul nou-nouţ de mici dimensiuni al mărcii Chevrolet, propulsat de baterie, va fi prezentat publicului european în premieră în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Pieţele europene în care versiunea electrică a modelului Spark va fi comercializată începând cu 2014, vor fi anunţate ulterior. Tot la Geneva Chevrolet ne mai tentează cu Captiva facelift.

Modelul Chevrolet Corvette Stingray 2014 decapotabil va fi lansat în premieră mondială pe data de 5 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. "Lansarea noului Stingray decapotabil pe piaţa mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva este foarte oportună, Corvette fiind modelul reprezentativ al Chevrolet la nivel internaţional," a declarat Susan Docherty, preşedinte şi director general al Chevrolet şi Cadillac Europe. "Este un model legendar, recunoscut şi admirat de mult timp, chiar şi în ţările unde nu este disponibil în mod oficial."

După vânzări care au depă[it 300.000 de unităţi, francezii de la Citroen ne propun alte noutăţi în privinţa liniei DS. |ncepând cu Geneva, Citroen îşi propune să continue cucerirea segmentului premium cu lansarea modelului DS3 Cabrio. De asemenea, la Geneva Citroen dezvăluie două ediţii limitate din gama DS: modelul DS3 Racing, cu finisaje în nuanţe de auriu mat şi modelul DS4 Electro Shot, o masină cu un look uluitor. Mai mult, Citroen propune şi un model unic, conceput în colaborare cu revista italiană Vogue men: DS3 Cabrio L’Uomo Vogue. Tot la Geneva vine şi Noul Citroen C3.


Hyundai îşi anunţă prezenţa la Geneva cu ix35 Fuel Cell, maşină cu motor pe bază de hidrogen. "Cu ajutorul vehicului ix35 Fuel Cell, Hyundai stabileste o rută nouă către viitorul emisiilor zero", a declarat Eok Jo Kim, vicepreşedinte Hyundai Motor. "ix35 Fuel Cell este cel mai prietenos vehicul cu mediul înconjurător şi totodată demonstrează că tehnologia pe baza de celule de hidrogen nu mai reprezintă o imposibilitate pentru condusul cotidian". Având la baza SUV-ul de clasa C Hyundai ix35 este primul autovehicol cu zero emisii care intră în producţia de serie. Hyundai planifică să construiască 1.000 de vehicule ix35 Fuel Cell până în 2015, pentru clienţii de flote din sectoarele public si privat.
De asemenea, la Geneva Hyundai vine cu Grand Santa Fe, SUV cu ampatament extins, lansat anul trecut la New York dar ajustat acum la cerinţele europene.


Kia ne propune trei premiere. Cu ocazia Salonului, Kia va marca debutul mondial pentru noile Pro Cee’d GT şi Cee’d GT. De asemenea printre surprizele pregătite de constructorul coreean se numără prezenţa noii Kia Carens şi o versiune îmbunătăţită a modelului Optima Hybrid. Kia Pro Cee'd GT şi Cee'd GT sunt nou-veniţii în portofoliul producătorului şi reprezintă intrarea pe unul dintre cele mai dinamice segmente ale pieţei europene. Totodată, cele două noi modele reprezintă produsele cele mai orientate spre performanţă, din istoria Kia. În ceea ce priveşte "inimile" noilor modele, sub capotă vom întâlni aceeaşi versiune de motorizare; este vorba de o unitate de 1,6 litri cu benzină şi supraalimentată (GDI), care produce o putere maximă de 204 CP şi un cuplu motor maxim de 265 Nm, livrat punţii faţă. Transmisia manuală are şase rapoarte, iar sprintul de la 0 la 100 km/h se efectuează în 7,7 secunde pentru ambele modele. Producţia noilor modele de performanţă este programată să înceapă la mijlocul lunii mai, în unitatea de producţie Kia de la Zilina, Slovacia. Vânzările în Europa vor debuta la jumătatea anului în curs.

La Salonul Auto de la Geneva 2013, Mercedes-Benz va prezenta, în premieră mondială, noile A 45 AMG şi C 63 AMG "Edition 507" şi, în premieră europeană, modele din noua generaţie a Clasei E şi E 63 AMG. În cadrul show-ului auto, o altă premieră mult aşteptată va fi noul CLA.

Opel ne propune la Geneva decapotabila Cascada. Automobilul  se înscrie în tradiţia atemporală a autovehiculelor decapotabile clasice. Însă acesta reprezintă o premieră pentru Opel: pentru prima oară în 70 de ani, Opel a dezvoltat un autovehicul decapotabil de dimensiuni medii pe care îl va produce în fabricile sale. Fiind un autovehicul decapotabil de dimensiuni medii, noul Opel Cascada se află pe un teritoriu altfel rezervat producătorilor premium. Respectând valorile Opel, oferă eleganţa specifică unui model decapotabil, un şasiu premium standard, siguranţă şi tehnologii pentru un acoperiş din material textil, precum şăi o generaţie nouă de sisteme de propulsie.

Peugeot îşi lansează la Salon noul crossover, 2008. Este un autombobil dedicat segmentului B care se sprijină pe experienţa Peugeot dobândită cu modelul 3008. Crossoverul de buzunar oferit de Peugeot propune, printre altele, o gamă de motorizări pe benzină în 3 cilindri, consum de carburant începând cu 3,8l/100km şi un nivel al emisiilor pornind de la 98g/km CO2.

Cu ocazia Salonului de la Geneva, în anul în care sărnătoreşte 50 de ani de la lansarea modelului-icon 911, Porsche va prezenta, într-o adevărată premieră mondială, un model 911 inedit, care promite tehnologii de ultimă oră şi multe alte elemente surpriză. Dinamica maşinii şi entuziasmul de a o conduce ajung la un nivel nemaiîntâlnit până acum. Aceasta va fi prima apariţie publică pentru modelul Porsche 911 GT3 Cup. Având 460 de Cai Putere, această maşină de curse reprezintă cea mai nouă versiune a modelului. Cu 2.400 de unităţi produse, este şi cea mai bine vândută şi cea mai apreciată maşină sport din lume. Noul 911 GT3 Cup va putea fi văzut în acţiune în cadrul Porsche Supercup 2013.


Renault vine la Geneva, printre altele, cu primul crossover urban – Captur. Derivat din platforma Noului Clio, recunoscut ca benchmark în segmentul B în ceea ce priveşte plăcerea de a conduce, Captur are calităţi dinamice de cel mai înalt nivel. Şoferii vor aprecia ţinuta de drum, reactivitatea motorului şi manevrabilitatea. Motorizările pe benzină şi diesel, care beneficiază de cel mai recent progres tehnologic Renault, sunt best in class în ceea ce priveşte consumul şi emisiile de CO2 (de la 96 g/km de CO2).

Alte lansări:

Alfa Romeo Gloria Concept
Aston Martin Rapide S
Audi S3 Sportback; Audi RS6 Avant; Audi RS Q3
Bentley Flying Spur
Bertone Aston Martin Jet
Citroen Technospace Concept
Ferrari F150
Fiat 500L Trekking
Ford EcoSport
Honda Civic Tourer Concept
Infiniti Q50 (varianta europeană)
Jeep Grand Cherokee facelift
Jeep Compass facelift
Lamborghini Veneno NEW
Range Rover Sport
Lexus IS
Maserati Quattroporte
Maserati GranTurismo MC Stradale
Mazda5 facelift
Mini Paceman John Cooper Works
Mitsubishi Space Star
Nissan Note
Nissan Leaf
Opel ADAM Rocks Concept
Peugeot RCZ Cabriolet Concept
Renault Clio Grand Tour
Renault Clio RS
Renault Scenic facelit
Seat Leon Sports Coupe
Skoda Octavia III
Skoda Octavia RS
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Toyota RAV4
VW Golf 6 R Cabriolet
VW Golf 4Motion
VW Golf Plug-in Hybrid

×