x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Albastrul intareste sistemul imunitar

Albastrul intareste sistemul imunitar

25 Apr 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Albastrul face parte din familia culorilor "adanci". Cea mai imateriala dintre culori, albastrul reuseste sa estompeze miscarile, sunetele si formele.

  • de VIORICA ROMASCU

  • De aceea ne simtim foarte bine intr-un decor albastru, frecvent intalnit in cabinetele medicale. Un dormitor albastru este ideal pentru un somn linistit si odihnitor.

    Efecte benefice

    In cazurile severe de paranoia si de schizofrenie, aplicarea sistematica a unui tratament cu lumina albastra va aduce remedii considerabile. Albastrul serveste si la restabilirea sanatatii psihice a persoanelor la care predomina in aura verdele subtil, negativ. Avand o gama complexa de efecte regenerante la nivelul intregii fiinte, albastrul imbunatateste capacitatea de aparare a organismului. In majoritatea cazurilor de infectie, chiar si cele insotite de febra, ajuta la revenirea la temperatura normala. In starile febrile, de insolatie, stari de voma, spasme nervoase, crize acute de reumatism, bufeuri de caldura, albastrul poate constitui un remediu.

    Albastrul permite intensificarea intuitiei spirituale.

    Cromoterapia cu ajutorul culorii albastru este benefica in abcese gingivale, afectiuni ale gatului, apoplexie, ciuma bubonica, colici, criza biliara, diaree, dureri de cap sau de dinti, epilepsie, febra tifoida, gusa, hemoroizi, encefalita, insomnie, laringita, menstruatie dureroasa, paranoia, pojar, prurit, purgatie excesiva, palpitatii, raguseala, raie, sete patologica, spasme, taieturi, tifos, variola, varsat de vant, migrena, ulcer gastric, caderea parului etc.

    Fiind o culoare odihnitoare, albastrul este un calmant ideal. In plus, amplifica procesele de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii.

    TURCOAZ. Aceasta culoare cumuleaza efectele specifice albastrului si verdelui. Turcoazul are o actiune tonica generala, imprimand organismului vitalitate si rezistenta. Regenereaza pielea, fiind indicata in cazurile de arsuri, socuri, traumatisme. Este indicata de asemenea in boli cu evolutie scurta si mai putin in cazul celor cronice. La nivel cerebral are efecte decongestionante. In cazurile de leziuni, lumina turcoaz poate chiar sa le cauterizeze si sa le elimine gradat. In sfera psihica are o actiune calmanta, fiind indicata dupa o activitate intelectuala intensa si epuizanta.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul