x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Şeful ANM: Temperaturile vor scădea cu multe grade în noaptea de duminică. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

Şeful ANM: Temperaturile vor scădea cu multe grade în noaptea de duminică. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile

26 Oct 2012   •   14:06
Şeful ANM: Temperaturile vor scădea cu multe grade în noaptea de duminică. Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile
Sursa foto: MIGUEL ROJO/AFP

Administraţia Naţională de Meteorologie va emite, sâmbătă, o informare de scădere accentuată a temperaturii în întreaga ţară. Temperaturile vor începe să scadă duminică, maximele urmând să coboare, începând cu vestul ţării, până la 10-5 grade Celsius. Potrivit directorului general al ANM, Ion Sandu, scăderea accentuată a temperaturii va începe din noaptea de duminică.

"În cursul zilei de mâine (n.r. sâmbătă), Administraţia Naţională de Meteorologie nu va emite o atenţionare de cod galben, dar suntem obligaţi să dăm o informare privind următoarele aspecte: de duminică până marţi dimineaţă temperaturile vor scădea de la maxime de 26 de grade, până la 5 - 10 grade. Prin urmare va fi destul de rece în comparaţie cu ce a fost până acum. Nu se va instala iarna, dar este posibil ca duminică noaptea şi luni noaptea să vedem tiruri blocate în Pasul Tihuţa şi Munţii Gutâi. Nu se instalează iarna, dar trebuie să avem grijă cu această scădere bruscă de temperatură care va fi de duminică până marţi", a avertizat Ion Sandu, la videoconferinţa cu prefecţii.

Directorul ANM a afirmat că, după câteva zile reci, temperaturile vor începe să crească până la 15 grade ziua, respectiv 5 grade noaptea.

Prognoza meteo pentru zilele următoare:

VINERI
În sudul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. În celelalte regiuni cerul va prezenta înnorãri şi izolat va ploua slab îndeosebi în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi de la 10 ...12 grade în nordul teritoriului şi în depresiuni, pânã la 23...24 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, îndeosebi din regiunile intracarpatice, pe arii restrânse va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã creştere ziua şi în scãdere noaptea.

SÂMBĂTĂ
Vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul se va înnora treptat în jumãtatea de vest a teritoriului unde, mai ales seara şi noaptea, va ploua. Îndeosebi în zona de munte cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil cu unele înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, dar temporar şi în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat în zonele joase se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în scãdere.

DUMINICĂ

Vremea se va rãci accentuat în vestul şi nordul ţãrii. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua, ziua în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în regiunile din jumãtatea sudicã a ţãrii. În zona de munte şi trecãtor în extremitatea de nord-est precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat cu intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7...8 grade în nordul Moldovei, dar şi în regiunile vestice, pânã în jurul valorii de 24 de grade în sud, iar cele minime, între 0 şi 10 grade, mai ridicate pe litoral.

×