x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Antipudibonderia - Curve civilizate

Antipudibonderia - Curve civilizate

de Toma Roman Jr    |    24 Sep 2006   •   00:00
Antipudibonderia - Curve civilizate

Dupa cateva zile de stat in Mexic mi s-a pus pata sa merg la Acapulco. De undeva, dintr-o sinapsa imi revenea in minte filmul cu dublura lui Elvis, care topaie de pe stanci in apa. Productia de duzina cu Presley era plina de femei "bune", cocktail-uri cu umbrelute si limuzine. Am zis ca trebuie sa vad daca e chiar asa.

Am mers sase ore cu un autobuz harbuit, fara pauza de tigara. Convenisem ca, odata ajuns, sa fiu asteptat de "comunitatea romana" careia ii spusesem ca vin inca inainte sa plec din Ciudad de Mexico. Aceasta (doua bucati, ambii maseuri, lucrand la un centru de sanatate) m-a asteptat in corpore la autogara. A urmat o chefuiala ca acasa, fiindca domnilor li se desteptase filonul patriotic: mici, bere, Niculae Furdui-Iancu behaind "noi suntem romani".

Pe faleza

Spre seara am iesit in oras cu Nicu, celalalt maseur fiind de serviciu la hotelul unde presta. Am mers mai intai la stanca de unde se arunca in ocean aia care-l imita pe cascadorul care l-a dublat pe Elvis. Costa zece dolari sa-i vezi, asa ca am plecat mai departe sa bem o bere pe malul marii. Femeile superbe lipseau, in schimb berea era de doua ori mai scumpa decat in Ciudad de Mexico. Prin fata noastra se perindau mexicance mici, indesate si negre sau americance anglofone, grase si batrane, cu un aer de persoane opulente. Limuzine erau, dar am fost sfatuit sa nu ma uit insistent la ele, fiindca apartin traficantilor de droguri, care sunt suspiciosi si habar n-ai din ce le sare tandara. Dupa statisticile politiei, in anul 2005, doar pe faleza au fost impuscate 82 de persoane, majoritatea in urma unor conflicte intre diversele gasti de traficanti. Au fost si multe "victime colaterale", oameni care treceau pur si simplu pe acolo. Vrand-nevrand, am inceput cu Nicu o discutie despre curve. Mi-a spus ca, in Acapulco, comertul cu femei e una dintre cele mai civilizate afaceri, ca retelele de proxeneti din zona vor ca turistii sa fie multumiti, si fetele care dau tepe sunt "excluse din bransa", li se da interzis in zona de agatat.

Fluierul

Am vrut sa vad, ca la muzeu, "plamanul erotic" din Acapulco. Am mers pe marele bulevard Ostera Miguel Aleman, unde e plin de cluburi si discoteci. Spre deosebire de Mercad, cartierul de bordeluri din Ciudad de Mexico, unde totul se petrece la vedere si aspectul este de piata unde se tranzactioneaza carne umana, la Acapulco totul se face discret. Nicu m-a invatat repede procedura. Trebuie doar sa vorbesti cu cei de la intrarea in cluburi: "Caballero, una chica por favor". Daca omul e anglofon, ii poti comunica rapid ce fel de dama vrei: tanara, batrana, blonda, bruna, grasa, slaba. In cazul in care n-are ce vrei, iti spune ceva ca atunci cand comanzi un taxi la Bucuresti: "Momentan n-avem! Incercati mai tarziu...". Daca nu vorbeste decat spaniola, procedura e chiar haioasa: asteapta sa se faca o pauza de muzica in club, scoate un fluier din buzunar si produce un sunet strident. Cat ai clipi se bulucesc spre iesire vreo 20 de fete, cam cate ofera fiecare casa. Ordonate, se aliniaza in fata potentialului client, care e pus sa aleaga. Dupa asta, daca doritorului i-a placut vreuna, urmeaza negocierea. De obicei, fata porneste de la 500 de pessos (cam 50 de dolari), dar lasa pretul pana la 300 de pessos, dupa vreo zece minute de discutie si, daca ai inspiratia sa-i zici ca nu esti un bogatas din SUA, ci un cetatean onest din estul Europei, eventual ajuns la munca-n Acapulco, daca bagi si o poveste cum ca ti-e dor de casa si ca distinsa curva seamana cu nevasta sau amanta de care ti-e dor, pretul poate ajunge la 20 de dolari cu prezervativele si cazarea incluse.

Neamtul Ahmed

Dupa ce ne-am aratat oarecum interesati de fete, dar n-am ales nimic, am campat pe o terasa din apropiere. Am socializat rapid, pe motiv de marca de bere comuna, cu Ahmed, turc, cetatean neamt si vorbitor poticnit de engleza pe deasupra. Are 38 de ani si e arhitect la Köln. Ne-am intrebat ce cauta neamtul in Mexic si ne-a raspuns chiar el: facea turism sexual. Se plictisise de nemtoaicele blonde si voia o tara ieftina cu brunete tiganoase. La un moment dat s-a ridicat si a plecat sa aleaga. A defilat victorios prin fata noastra cu un fel de indianca, o fata de vreo 18 ani. A plecat pe stradutele care ies din bulevard, unde e plin de "hoteluri" care inchiriaza camere cu 50 de pessos pe ora. A aparut dupa ceva timp, satisfacut. Camera avea baie, fata fusese competenta la oral, normal si anal. Parea multumit, ne-a spus ca a fost aproape la fel de civilizat ca in Germania. Il deranjase numai ca receptionerul de la hotel se scobea in nas. La Köln, daca ar fi facut asta in fata clientilor, l-ar fi dat afara.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul