x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Antipudibonderia - Gaina batrana face ciorba acra

Antipudibonderia - Gaina batrana face ciorba acra

de Toma Roman Jr    |    12 Mar 2006   •   00:00
Antipudibonderia - Gaina batrana face ciorba acra

Existau trei figuri reprezentative. Gina Radulescu, pe atunci de 52 de ani, era o intelectuala rasata, facuse ASE-ul la FF si in asteptarea clientilor citea "Cel mai iubit dintre pamanteni" cu un aer grav. Era vestita fiindca, pentru mutrele care treceau des prin zona, presta servicii "pe datorie" prin boschetii din zona. Bea votca ieftina la baracile de prin parc si le arata cu mandrie comesenilor un teanc de amenzi pe care intentiona sa nu le plateasca niciodata. Spunea ca a ajuns curva din cauza unei povesti triste de amor cu un ofiter SRI care, dupa cateva sute de trascau, devenea un superspion gen Pavel Corut.

Tiganca si femeia de afaceri

Al doilea personaj era Flori, o tiganca grasa, proprietara de apartament in Rahova, pe care barbat-su o trimitea la produs, sa mai aduca un ban in casa. Era "fata populara", avea texte de genul "Hai te incalzesc, domnu’!" sau "Hai te sug de vlaga".

Marinela era micuta de statura, cu parul prost vopsit si halucina. Daca stateai sa o asculti, iti spunea ca are planuri imense de afaceri, ca vrea sa deschida o fundatie, cate si mai cate. Se lauda ca e maestra-n sex anal si ca face trotuarul pe langa Herastrau doar fiindca-i place sa munceasca-n aer liber. Spunea ca si-a inceput cariera pe vremea lui Ceausescu, la Intercontinental, ca s-a invartit la chefuri cu fii de nomenclaturisti. Avea reverii cu boluri pline de caviar, whisky cu eticheta neagra si dolari care zburau prin aer. Se imprumuta cu sume modice de la ascultatori, sub promisiunea ca o sa le faca rost de "ale mai tari fete din Bucuresti", de regula asiatice sau mulatre.

Fiind pe traseul coloanelor oficiale care vin la Otopeni, firma fetelor de pe bancuta a fost sparta de autoritati.

Dupa cativa ani

Anul trecut la redactie, in fata liftului, am auzit o voce cunoscuta. Doua cucoane se stropseau la un coleg pe tema unei case nationalizate. Una dintre ele era Marinela. M-am apropiat, am salutat-o si i-am facut semn sa vina la locul nostru de fumat. Mi-a explicat ca a terminat o facultate de drept particulara si ca e asistenta unui avocat. Cica a venit sa sustina o clienta a avocatului, fiindca "are cunostinte intime in presa". A ramas sa bem o cafea la o carciuma pe buza Herastraului dupa ce scapa de doamna revoltata. La cafea a inceput iar sa fantazeze, cum ca ar trebui sa ne ocupam de imaginea unui magnat-mafiot chinez. Am intrerupt sporovaiala si am intrebat de amicele ei. Cica de Gina nu mai stie nimic, iar Flori s-a facut matroana, agata cu anunturi pe internet fete pe care le tine in apartamentul din Rahova. La sfarsit mi-a intins o carte de vizita cu numarul ei de telefon si mi-a zis: "Daca vrei, putem sa o facem gratis cand scap de la birou, intre orele 16:00 si 18:00. Platesti numa’ taxiul pan’ la tine acas’, ca acum is o doamna, nu mai am fata de RATB si boscheti". Recunosc ca nu am mai mentinut relatia aceasta duioasa.

"Imi mai complectez veniturile"

Am povestit toata poliloghia de mai sus fiindca saptamana trecuta am fost intr-o documentare. De peste un an, observasem la rubricile de matrimoniale un anunt care suna cam asa: "Doamna 48 de ani, 1,65 m, 70 kg, ofer pensiune completa langa Piata Progresul". Am sunat si am aflat ca e vorba de 700.000 ora, companie intima. Am fost indrumat spre Strada Banisor, undeva in spatele pietei cu pricina. Mi-a deschis o mamaie in trening, rotunjoara bine, care semana la mutra cu o minge de baschet dezumflata. Era "sexy", sub bluza de trening atarnau intr-un decolteu larg niste sani lasati. Am dat-o la intors ca sunt in prospectiune pentru un unchi de-al meu canadian si batran, pe care trebuie sa-l distrez. Am spus ca dau 200.000 daca stam la o cafea sa stabilim cum il vom plimba pe unchiul bogat, care vrea companie un "uichend". Am aflat ca o cheama Elena, e divortata, are doi copii mari si ca "isi mai complecteaza veniturile". Mi-a marturisit franc ca "m-am apucat de meserie cand alte iese la pensie, la 44 de ani". Cica a facut un liceu de contabilitate si acum vreo cativa ani a incercat sa intre in afaceri, scop in care s-a imprumutat de la camatarii tigani. Ca sa nu-i ia aia casa, s-a gandit sa inchirieze cateva camere din ea (e adevarat, casa parea destul de mare). Din greseala, anuntul a ajuns la matrimoniale si au sunat-o mosi sau gerontofili pentru partide de sex. Cum avea nevoie de parale, dupa ceva ezitari, a acceptat. Acum a scapat de camatari, are o clientela permanenta si sunt batranei care o solicita pe termen lung, asa cum voiam si eu pentru presupusul unchi. In casa mirosea destul de greu a ceapa si mancare. Am intrebat-o ce gateste si mi-a zis ca face o ciorba acra, fiindca are un amant permanent, care sta cu ea noaptea, fiindca altfel se plictiseste.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul