x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aşa-i în tenis

Aşa-i în tenis

de Adriana Vaduva    |    02 Iul 2010   •   00:00
Aşa-i în tenis
Sursa foto: Suzanne Plunkett/Reuters

Duminică, 4 iulie, se va desfăşura finala de la Wimbledon. Tradiţionalul turneu britanic de Grand Slam a ofe­rit anul acesta un spectacol de neuitat.

Jucătorii John Isner şi Nicolas Ma­hut au stabilit nu mai puţin de 13 re­corduri recunoscute oficial de Guiness World Record. Cei doi tenismeni au doborât recordul pentru "cel mai lung meci de tenis profesionist", pentru "cel mai lung meci din cadrul unui turneu de Grand Slam", pentru "cea mai lungă partidă jucată la Wimbledon".

De asemenea, John Isner şi Nicolas Mahut şi-au încris numele în istorie pentru recordul "celui mai mare nu­măr de game-uri (183 în total) într-un meci profesionist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam" şi "într-un meci de la turneul de la Wimbledon".

John Isner a reuşit 112 aşi în faţa lui Mahut, ceea ce i-a permis să stabi­lească recordurile pentru "cel mai mare număr de aşi reuşit de un tenisman într-un meci de tenis profesio­nist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam" şi "într-un meci de la Wimbledon".

Jucătorii au doborât şi recordul pentru "cel mai mare număr de game-uri într-un set (138) într-un meci de tenis profesionist", "într-un meci de la un turneu de Grand Slam" şi "într-un meci de la Wimbledon".

Partida dintre John Isner şi Nicolas Mahut, din turul întâi al turneului de la Wimbledon, s-a încheiat cu victo­ria americanului după 11 ore şi 5 mi­nu­te, scor 70-68 în decisiv. Setul decisiv este şi el cel mai lung din istorie, atât ca număr de ghemuri, cât şi ca du­rată - 8 ore şi 11 minute.

CEL MAI TÂNĂR. Wimbledonul se mai mândreşte şi cu alte recorduri. De exemplu, în 1985, Boris Becker a fost declarat cel mai tânăr câştigător al turneului: 18 ani şi 7 luni. La polul opus se situează Arthur Gore, care este cel mai bătrân câştigător de Wimbledon. Recordul datează din 1909, iar Gore avea pe atunci 41 de ani şi 6 luni. William C. Crenshaw (1881-1886 şi 1889) şi Pete Sampras (1993-1995, 1997-2000) deţin recordul în materie de titluri câştigate la Wimbledon: 7. Vine foarte repede din spate Roger Federer, cu 6 titluri (2003-2007, 2009).

×
Subiecte în articol: sport