x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul ASa nu! Carul cu flori, cufundat in lac

ASa nu! Carul cu flori, cufundat in lac

12 Apr 2007   •   00:00
MEREU VERDE
Inspirati probabil de amenajarile intalnite in zona montana austriaca si elvetiana, peisagistii nostri s-au grabit sa aduca si la noi carele cu flori. Nimic rau in asta, dar...

Ati observat ca de cativa ani incoace vedem care cu flori prin tot felul de locuri? In cazul unor spatii verzi sau gradini din zonele montane sau deluroase parca se incadreaza in mod natural. Dar ce parere aveti de carul din imaginea alaturata? Dincolo de faptul ca in el s-au asezat tot felul de flori, mai este si cufundat intr-un lac presarat cu nuferi si amplasat langa un rond aglomerat. Practic, fiecare element (car, lac, rond inaltat) folosit individual ar fi produs o imagine mult mai reusita.

LACUL

Este un element decorativ foarte interesant, dar amplasat fie intr-o gradina particulara, fie intr-un parc, departe de strazile circulate. In mod sigur el nu-si gaseste locul in fata unei cladiri publice si nici in fata unui hotel. El poate fi completat pe maluri cu plante care iubesc apa, cu trestii si eventual cu salcii pletoase.

RONDUL INALTAT

Fie rond clasic, fie inaltat, el este folosit frecvent in parcuri, gradini publice sau particulare, pentru zone verzi de-a lungul strazilor sau in intersectii. Este, daca vreti, un decor oarecum neutru, dar placut la vedere. El nu se populeaza cu vedete precum Hemerocallisul (crinul de o zi) si nici cu Hosta (crinul de toamna), care este o planta voluminoasa. In astfel de ronduri se amplaseaza plante cu durata indelungata de inflorire.

CARUL CU FLORI

Pentru un car cu flori interesant nu folositi mai mult de doua sau trei varietati ale aceleiasi plante, pentru ca riscati sa transformati totul intr-un pom de Craciun. Daca va alegeti plante pendente precum muscatele, obtineti efecte interesante daca variati doar gama coloristica in registru cald (flori roz, rosii) sau rece (lila, mov). Puteti sa adaugati fara probleme culori neutre, iar carul sa-l lasati natural, pe o pajiste in preajma casei dumneavoastra sau a altei cladiri (hotel, pensiune).

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul flori