x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aspirarea centralizata

Aspirarea centralizata

01 Mar 2007   •   00:00

IDEI PENTRU CASA TA
Sistem inovator de curatare a caselor si apartamentelor
IDEI PENTRU CASA TA
Sistem inovator de curatare a caselor si apartamentelor

Respiram un aer de doua pana la de cinci ori mai poluat in casa decat afara si intalnim de trei ori mai multe cazuri de astm si alergii acum decat cu 50 de ani in urma. Importanta mentinerii unui mediu sanatos, nevoia de a avea nu numai suprafete impecabile, fara murdarie si praf, dar si o imbunatatire a calitatii aerului pe care il respiram, au dat nastere unui sistem inovator de curatenie, care poate fi folosit deopotriva in vile cu suprafete generoase si apartamente de bloc sau garsoniere. Sistemul de aspirare centralizata a fost conceput pentru a preveni simptomele de alergie si pentru a transforma spatiul interior intr-unul curat si protejat din punct de vedere igienic.

Eficienta lui consta in faptul ca nu trimite particulele aspirate de micropraf inapoi in spatiul de locuit, fiind benefic pentru persoane cu afectiuni respiratorii, nou-nascuti, persoane alergice la praf. Pe langa aceste proprietati, avantajele sistemului sunt multiple. Aspirarea se face in cazul de fata fara a trage aspiratorul prin toata casa sau a urca scarile cu el in brate, fara a deschide geamurile, fara a sterge praful dupa aspirat si fara a trezi vecinii sau membrii familiei cu zgomotul puternic al motorului. Pentru ca unitatea centrala se afla la distanta fata de incaperile locuite, este foarte discret si silentios si va permite sa aspirati chiar si cand cineva se odihneste in camera.

O serie de accesorii special concepute faciliteaza curatarea chiar si in acele zone din casa unde este greu de ajuns: colturi, calorifere, grinzi, dulapuri de haine etc. Se poate aspira nu numai praful de pe podea, dar si de pe orice alta suprafata (teracota, marmura, gresie, lemn sau textil). Fiind un sistem in sine si nu un aparat elecrocasnic, puterea sa de aspirare este mult mai mare decat a oricarui alt aspirator de pe piata.

Detalii tehnice

Sistemul trebuie prevazut inca din stadiul de concepere a planului de constructie sau de renovare a locuintei. Reteaua speciala de tuburi din PVC este fixata sub podea (in sapa) sau in pereti, aceasta conducand praful de la prize la unitatea centrala de aspirare, care de obicei este amplasata in spatiile pentru utilitati (garaje sau spatii pentru centrale termice, pivnite sau poduri in cazul vilelor, si balcoane in cazul apartamentelor).

Prizele de aspirare sunt la fel de discrete precum cele clasice. Cele din dotarea standard a sistemului sunt albe, insa pot fi comandate si unele cu design si culori deosebite. Exista mai multe tipuri de prize de aspirare: de perete, de plinta si de pardoseala. Prin simpla introducere a racordului flexibil intr-una din prizele instalatiei, aspiratorul va porni automat.

Praful aspirat in aparat este colectat intr-un container special in unitatea centrala, in timp ce procentajul foarte redus de particule de micropraf care nu sunt captate de filtru, unde stau acarienii si bacteriile, sunt eliminate in afara casei prin sistemul de ventilatie. Nu exista absolut nici un risc legat de piesele electrice, de la conectare pana la gurile de aspirare, si nici la reteaua de tuburi.

Varietate

Capacitatea centralelor de aspirare se adapteaza fiecarei locuinte in parte in functie de suprafata, numar de utilizatori si prize disponibile. Astfel, pentru vile se foloseste sistemul STANDARD 250 - 450 mp, pentru apartamente de lux cu suprafete mari sau duplexuri, sistemul MEDIA 150 - 250 mp, iar pentru apartamente si garsoniere, sistemul MINI 50 - 150 mp. Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.sistemair.ro

Conceperea acestui sistem s-a realizat prin parteneriate cu renumiti medici pneumologi. Prin noile tehnologii aplicate se doreste tragerea unui semnal de alarma referitor la gradul de poluare, factorii alergeni si incidenta astmului bronsic. Eficienta lui consta n faptul ca nu trimite particulele aspirate de micropraf înapoi în spatiul de locuit, fiind benefic pentru persoane cu afectiuni respiratorii, nou-nascuti, persoane alergice la praf

Reteaua speciala de tuburi din PVC este fixata in sapa sau in pereti, aceasta conducand praful de la prize la unitatea centrala de aspirare, care de obicei este amplasata in spatiile pentru utilitati. Prizele de aspirare sunt la fel de discrete precum cele clasice. Prin simpla introducere a racordului flexibil intr-una din prizele instalatiei, aspiratorul porneste automat

Sfatul designerului

Cati dintre noi stiu ca aspiratorul clasic emite la fel de multe microparticule de praf si acarieni precum aspira? Si cati dintre noi nu am fost deranjati sambata dimineata de zgomotul aspiratorului? Iata un sistem de curatare a locuintelor care inlatura toate inconvenientele aspirarii traditionale.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul aspirare