x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bienala de Arhitectura Bucuresti - BAB 2006

Bienala de Arhitectura Bucuresti - BAB 2006

09 Noi 2006   •   00:00

AFLA CE E NOU
Joi, 2 noiembrie, a fost inaugurata, in organizarea Uniunii Arhitectilor din Romania si a revistei Arhitectura, la Galeria Teatrului National, cea de-a saptea editie a Bienalei de Arhitectura Bucuresti - BAB 2006, cel mai mare eveniment de arhitectura din Romania, care se desfasoara inca din 1992
AFLA CE E NOU
Joi, 2 noiembrie, a fost inaugurata, in organizarea Uniunii Arhitectilor din Romania si a revistei Arhitectura, la Galeria Teatrului National, cea de-a saptea editie a Bienalei de Arhitectura Bucuresti - BAB 2006, cel mai mare eveniment de arhitectura din Romania, care se desfasoara inca din 1992

ARHITECTURA ROMANEASCA
Inaugurarea bienalei a coincis cu vernisajul primei manifestari din cadrul sau, piesa principala a intregii desfasurari, respectiv expozitia arhiGenerator, o expozitie-concurs care reuneste proiecte ale arhitectilor romani din tara si din strainatate, finalizate in ultimii doi ani. Lucrarile din concurs sunt impartite in opt sectiuni de concurs, respectiv: arhitectura sub 1.000 mp, arhitectura peste 1.000 mp, urbanism si amenajarea spatiilor urbane, arhitectura de interior si scenografie, design de obiect, restaurarea monumentelor de arhitectura, reabilitarea cladirilor si publicatie de arhitectura. Festivitatea de premiere a expozitiei concurs arhiGenerator va avea loc la 11 noiembrie, ora 19 :00, la Ateneul Roman, o data cu expozitia Arhitectura 100 de ani.

In conditiile in care putem spune ca tara noastra se afla intr-o continua constructie de cativa ani incoace, nu ar strica sa ne edificam putin asupra a ceea ce inseamna arhitectura romaneasca la acest moment. Si aceasta expozitie poate sa insemne si acest lucru.
ARHITECTURA JAPONEZA
Pe langa expozitia-concurs de arhitectura romaneasca, bienala prezinta inca doua sectiuni majore: Xtreme East si Forum BAB. Xtreme East este numele seriei de evenimente dedicate arhitecturii japoneze. Prezentand atat arhitecti celebri, cat si birouri tinere, Xtreme East cuprinde doua expozitii de arhitectura si o serie de cinci conferinte profesionale. Referitor la aceste evenimente conexe,

"In cadrul BAB 2006 avem ocazia sa prezentam experienta japoneza din ultimii ani si situatia unei realitati construite evoluate. Japonia este o tara care produce o arhitectura contemporana exceptionala, care reuseste sa interpreteze o traditie glorioasa in moduri absolut contemporane."
  • Constantin Goagea, directorul revistei Arhitectura
  • DE RETINUT
    Cele doua expozitii de arhitectura japoneza, respectiv "Continuity vs Mutation" si "Sensai", au fost inaugurate ieri, 8 noiembrie, in cadrul Muzeului National de Arta Contemporana, in aripa E4 (intrarea prin Calea 13 Septembrie), la etajul 3.
    Cele cinci conferinte profesionale de arhitectura sustinute de specialisti japonezi se vor desfasura miercuri, 15 noiembrie, si joi, 16 noiembrie, incepand cu ora 10:00, la Sala Studio Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. Taxa de participare la conferinte este de 160 RON sau 55 RON, taxa pentru studenti (in limita locurilor disponibile) Tarifele includ TVA.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul arhitectura