x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW Concept M5, premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai

BMW Concept M5, premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai

07 Apr 2011   •   11:01
BMW Concept M5, premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai

BMW oferă iubitorilor de maşini sportive o primă idee asupra celei mai puternice versiuni Seria 5. Luna aceasta germanii vor dezveli în mod oficial prototipul Concept M5 din care va prinde viaţă viitorul M5. Modelul sport de clasă medie este prezentat acum în varianta sedan, folosind o serie de elemente tipice gamei M.

BMW Concept M5 va fi prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, ce se va desfăşura între 21-28 aprilie. Versiunea de serie M5 este aşteptată la Frankfurt în luna septembrie.

Concept M5 este practic o versiune pre-producţie a noului M5, care va înlocui precedenta serie ieşită din producţie în toamna anului trecut.

Noul M5 va renunţa la motorul V10 în favoarea celui V8. Unitatea cu supraalimentare va fi echipată cu tehnologie M Power Twin-Turbo, ce va pune la dispoziţie un turbocompresor twin-scroll.

Activitatea dinamică a motorului va fi gestionată printr-o cutie automată DKG, probabil cu 7 trepte. Pe parte de consum se va înregistra o diminuare cu 25% faţă de vechiul M5 care necesita 14,8 litri/100 km.

Prototipul M5 prezintă o serie de detalii estetice diferite de cele ale unuia Seria 5 obişnuit. Spre exemplu, spoilerul faţă cu prize mari de aerisire, fantele de ventilaţie pe aripile faţă sau discurile de frână perforate. Jantele negre cu cinci spiţe duble, sau vopseaua specială "Shadow Chrome" sunt alte detalii care conferă o aură specială bolidului german. În spate îşi face apariţia un difuzor cu patru puncte de evacuare.

×