x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

30 Apr 2008   •   00:00

În primăvara asta e musai să schimb cumva modul de abordare a felului de a prepara alimentele. E un fel de angajament-dorinţă. Dar trebuie să mai studiez problema pentru că nu pot renunţa atît de uşor la maioneză, omlete, fripturi mai grăsuţe etc. Sigur că trebuie să trec pe legume!

În primăvara asta e musai să schimb cumva modul de abordare a felului de a prepara alimentele. E un fel de angajament-dorinţă. Dar trebuie să mai studiez problema pentru că nu pot renunţa atît de uşor la maioneză, omlete, fripturi mai grăsuţe etc. Sigur că trebuie să trec pe legume! Legume, legume, dar o ciorbiţă de salată fără o omletă ciopîrţită şi chiar nişte bucăţele de costiţă afumată, topite o dată cu morcovul şi ţelina rasă nu cred că ne fac rău. Şi… ce, o salată asortată cu nişte bucăţele de şuncă afumată şi ouă fierte sînt de evitat? Un spanac sufocat de două ouă ochiuri şi un copan de pui, prăjit numai puţin… ar face rău? Ce, ardeiul gras umplut nu e legumă? Sau o mîncare de fasole boabe în care să se lăfăie un ciolan afumat şi usturoi pisat cu mare necaz, nu e tot legumă? Uite aşa trec pe legume!

×
Subiecte în articol: divertisment