x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    28 Mai 2009   •   00:00

Vreau ceva deosebit! De la piaţă am luat trei vinete mici şi un kilogram de cartofi noi. Numai biluţe din cele mici. Ăştia-s ade­văraţii cartofi noi! Au gust de cartof şi miros de pământ reavăn! Un gust de primăvară şi de castană prăjită!



Acum ei sunt vedetele! Am să-mi tai felioare de vânătă de un deget grosime, am să le tăvălesc printr-un praf de făină şi am să le prăjesc. Le scurg de grăsime şi le torn un mujdei şi mărar fin tocat. Într-un săculeţ din pânză groasă pun o mână de sare grunjoasă şi frec uşor cartofiorii apoi, îi spăl în mai multe ape şi îi usuc într-un prosop. După ce-i curăţ, îi prăjesc în ulei puţin şi o ceşcuţă de apă, cât să se înăbuşe, dar să se şi rumenească frumos, îi scurg bine şi-i presar cu sare şi mărar tocat, ba, chiar şi o undă de piper şi-i mănânc cu vinetele mujdeiate! 

×
Subiecte în articol: agenda