x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cadou de Crăciun de la BMW: Iată noul Seria 1 M Coupe!

Cadou de Crăciun de la BMW: Iată noul Seria 1 M Coupe!

de Mihai Morcovescu    |    13 Dec 2010   •   09:11
Cadou de Crăciun de la BMW: Iată noul Seria 1 M Coupe!

BMW a dat publicităţii primele fotografii şi detalii legate de noul M1 Coupe, cea mai puternică versiune a compactei Seria 1 produsă vreodată!

Noul BMW Seria 1 M Coupe vine cu un motor bi-turbo cu 6 cilindri de 3,0 litri. Acesta este capabil să dezvolte 340 CP şi 450 Nm de cuplu, oferiţi între 1.500-4.500 rpm, dar cu ajutorul funcţiei overboost cuplul maxim adaugă la nevoie încă 50 Nm. Este vorba despre acelaşi propulsor care se găseşte şi sub capota modelului Z4 sDrive 35is.

Oferit pentru început doar cu o transmisie manuală cu 6 trepte şi cu un diferenţial autoblocant, noul rival pentru recent-lansatul Audi RS3 Sportback are nevoie de 4,9 secunde pentru a accelera de la 0-100 km/h. Noul Seria 1 M Coupe poate parcurge distanţa de 400 de metri în 13,2 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h, deşi sportiva germană poate depăşi lejer 300 km/h.

Noul "baby" M a primit o suspensie îmbunătăţită cu elemente din aluminiu, care au fost preluate de la fratele mai mare M3, în timp ce direcţia a fost dotată cu sistemul Servotronic controlat electronic. În plus, maşina dispune de un sistem de frânare upgradat, cu discuri ventilate şi perforate de 360 mm pe faţă şi 350 mm pe spate.

Cea mai importantă dintre dotările de care se bucură şi celelalte modele din gama M o reprezintă selectorul M Drive montat pe volan. La o simplă apăsare a acestui buton, răspunsul acceleraţiei se îmbunătăţeşte vizibil dacă cel de la volan optează pentru un stil de condus foarte sportiv.

Estetic vorbind, Seria 1 M Coupe se distinge printr-un kit aerodinamic ce include noi spoilere sculptate mai agresiv, praguri laterale redesenate, oglinzi create special pentru acest model, aripi foarte evazate ce adaugă 53 mm la lăţimea maşinii şi o bară de protecţie spate ce include fante verticale şi difuzorul de aer din care răsar cele două perechi de ţevi de eşapament.

Aspectul exterior este completat de jante din aliaj de 19 inch cu design specific M, care sunt încălţate cu pneuri de 245/35 ZR 19 pe faţă şi de 265/35 ZR 19 pe spate, şi de eleronul discret de pe capacul portbagajului.

La interior, noul M1 Coupe a primit noi instrumente de bord, scaune sport îmbrăcate în piele, un volan sport cu trei spiţe şi cusătură roş-albastră pe care tronează logo-ul M şi inserţii de Alcantara ce au fost aplicate la nivelul planşei de bord, a portierelor şi a consolei centrale.

BMW va dezvălui în public noul Seria 1 M Coupe la Salonul Auto de la Detroit de luna viitoare, iar vânzările în Europa vor debuta în primăvara lui 2011. Preţul pentru piaţa germană a fost fixat la 50.500 de euro.

×