x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Canapeaua, în pas cu moda de 30 de ani

Canapeaua, în pas cu moda de 30 de ani

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    24 Apr 2010   •   00:00
Canapeaua, în pas cu moda de 30 de ani

Marţea care tocmai a trecut a fost prilej de sărbătoare pentru angajaţii IKEA care au sărbătorit ziua de naştere a unei... canapele. Creată în urmă cu câteva zeci de ani, canapeaua a reuşit să atragă cumpărătorii neîncetat datorită formei sale, dar şi graţie husei detaşabile care a avut numeroase aspecte.



DE LA ÎNCEPUT ŞI PÂNĂ ACUM...
Canapeaua Klippan a fost lansată în urmă cu 30 de ani, la 20 aprilie 1980, iar denumirea ei nu este întâmplătoare. În suedeză, „klippan" înseamnă „stâncă", iar canapeaua a fost creată de unul dintre designerii IKEA ca urmare a faptului că îşi dorea foarte mult o canapea rezistentă, care să facă faţă agitaţiei copiilor, dar şi practică şi accesibilă pentru familie. Special proiectată pentru familiile cu copii, Klippan are colţurile rotunjite pentru protecţia micuţilor şi huse detaşabile ce pot fi curăţate în orice maşină de spălat.

Materialele din care este realizată canapeaua sunt rezistente, dar uşoare şi în acelaşi timp economice: lemn, PAL, MDF, placaj, carton şi spumă poliuretanică pentru perne. Toate acestea fac din canapeaua Klippan un obiect accesibil pentru majoritatea buzunarelor.

Gama de huse se înnoieşte permanent, ceea ce vă oferă posibilitatea să schimbaţi cu uşurinţă, oricând doriţi, aspectul canapelei. Special recreată pentru a sărbători cei 30 de ani, canapeaua poate fi cumpărată în ediţie limitată cu prima ei husă cunoscută sub numele de Bladhult, la preţul de 625 de lei.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou