x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Caniculă in iulie in sud-vestul ţării

Caniculă in iulie in sud-vestul ţării

de Anca Ardeleanu    |    02 Mai 2007   •   00:00
Caniculă in iulie in sud-vestul ţării

In luna mai, ploile pot avea caracter torenţial. In iunie, maximele pot depăşi 32 de grade, iar in iulie va fi mai cald decat in mod obişnuit in cea mai mare parte a ţării.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie in intervalul mai-iulie 2007 mediile lunare se vor incadra in general in limitele obişnuite. In mai ploile pot avea caracter torenţial. In iunie maximele pot depăşi 32 de grade. In iulie va fi mai cald decat in mod obişnuit in cea mai mare parte a ţării.

MAI: Temperaturile medii lunare se vor incadra in limitele obişnuite. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 15 şi 25'C, iar cele minime sunt intre 4 şi 14'C. In zilele frumoase şi calde maximele pot depăşi 30'C in sudul ţării. In cele mai reci nopţi valorile termice se pot apropia de limita de ingheţ in zonele depresionare din nordul şi centrul ţării. Instabilitatea din cursul lunii se va manifesta prin averse de ploaie, insoţite de descărcări electrice, izolat de grindină şi intensificări ale vantului cu aspect de vijelie.

IUNIE: Regimul termic mediu va fi mai cald decat cel obişnuit in jumătatea nordică a ţării şi in general normal in restul teritoriului. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 20 şi 30'C, iar cele minime intre 7 şi 17'C. In zilele frumoase şi calde maximele pot depăşi 32'C in sudul ţării. In cele mai reci nopţi minimele pot cobori pană la 5'C in zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi in general normale, cu tendinţa de deficit in regiunile estice ale ţării. Instabilitatea lunii se va manifesta prin averse de ploaie, intensificări de vant cu aspect de vijelie şi izolat de grindină.

IULIE: In iulie va fi mai cald decat in mod obişnuit in cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre 21 şi 31'C, iar cele minime sunt cuprinse intre 9 şi 19'C. In luna lui Cuptor se aşteaptă atat zile caniculare (temperaturi maxime > 35'C), in vestul şi sudul ţării, cat şi nopţi tropicale (temperaturi minime >20'C ), in sud şi pe litoral. Cantităţile de precipitaţii vor fi in general normale. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse de ploaie, intensificări de vant cu aspect de vijelie şi izolat de grindină.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul ţării