x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa cu arhitectura moderna, adaptata zonei de ses

Casa cu arhitectura moderna, adaptata zonei de ses

15 Feb 2007   •   00:00

PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala pe un teren de 310 mp din comuna Balotesti
PROIECT DE CASA
Locuinta unifamiliala pe un teren de 310 mp din comuna Balotesti

Imprejurimile Bucurestiului au devenit destinatie speciala pentru doritorii de case pe pamant, cu gradini frumos amenajate, liniste si aer curat. Proiectul de fata prezinta o casa care beneficiaza la exterior de o structura si un aspect modern, dar bine adaptat reliefului de ses (cu finisaje exterioare cat mai aproape de cadrul natural), iar la interior, o impartire a spatiilor practica si echilibrata.

Casa este structurata pe trei niveluri: subsol partial de aproximativ 50 mp (ce adaposteste centrala termica si spatii de depozitare); parterul care are ca suprafata construita 95 mp si cuprinde exclusiv zona de zi (cu bucatarie, loc de luat masa si un living generos); etajul este cedat zonei de noapte si cuprinde trei dormitoare, printre care si cel matrimonial cu dressing si baie proprie.

Detalii tehnice

La interior se va opta pentru o amenajare calda, eleganta, neutra, realizata in nuante naturale. Pardoseala este din gresie in bucatarie, locul de luat masa si living, si parchet de calitate superioara in dormitoare. Prin gama de culori naturale folosite se ajunge la un ambient elegant, coerent, unitar, de la bucatarie pana la dormitoare. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase finisate transparent, cu lac alchidic, iar cea exterioara, din lemn stratificat cu geam termopan. Pardoselile exterioare vor fi din dale ceramice de culoarea naturala a pamantului ars, iar aleile pietonale, pardosite cu material ceramic similar.

Structura de rezistenta este cu stalpi, centuri si plansee din b.a. si zidarie de caramida 37,5 cm.

Acoperirea este pe sarpanta din lemn ecarisat cu grinzi de 15 cm x 15 cm, capriori 8 cm x 13 cm, astereala din scanduri de rasinoase, cu invelitoare din tabla tip Lindab. Suprafata totala construita a cladirii este de 232,24 mp.

46.500 euro
pret recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitectii Bogdan Gavrila si Ana Maria Petrescu,
  • Catre arhitecti

    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine n sprijinul arhitectilor prin rubrica 〞Proiect de casa", n care i invitam sa si prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea n acest format n paginile suplimentului.
    Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul