x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa moderna pe teren de 270 mp

Casa moderna pe teren de 270 mp

08 Mar 2007   •   00:00

PROIECT DE CASA
Deschiderea terenului la strada: 8,74 metri
PROIECT DE CASA
Deschiderea terenului la strada: 8,74 metri

Constructia propusa va fi plasata pe un teren ingust, cu o deschidere la strada de 8,74 m. Ea se desfasoara pe trei niveluri: subsol, parter si etaj. Din punct de vedere functional, distribuirea spatiilor este echilibrat realizata. Astfel, parterul organizeaza, pe langa acces si circulatii, o baie, bucataria care este deschisa si delimitata de living printr-un minibar, un dormitor si terase. In zona de living a fost prevazut un semineu cu cosul amplasat adiacent exteriorului cladirii. La etaj sunt doua dormitoare, spatiile de circulatie, o baie, un grup sanitar si terase. Subsolul este ocupat de spatii cu functiune tehnica, garaj, centrala termica si depozitare.

Detalii de constructie

Structura cladirii este din caramida portanta pe zona de parter si lemn pe partea etajului. Subsolul este in intregime din beton armat. Compartimentarile interioare sunt din caramida de 11 cm grosime si tencuieli uscate. Finisajele folosite sunt de cea mai buna calitate. Pentru pardoseli s-au ales materiale naturale: parchet stratificat, gresie si piatra. Peretii sunt tratati cu tencuieli lavabile si placari ceramice. Pentru integrarea armonioasa a cladirii in situl vizat s-a dat o atentie deosebita alegerii materialelor pentru finisajul cladirii si a platformelor de acces. Tamplaria este din pvc, cu gemuri termorezistente. Acoperisul este pe sarpanta de lemn, cu invelitoare din tabla plannia (tabla profilata) cu accesoriile aferente (jgheaburi, burlane, profile la timpan). Finisajele exterioare sunt din tencuieli decorative de exterior. Terasele vor fi acoperite partial cu lemn de stejar si policarbonat. Constructia se va realiza pe limita de proprietate de la nord. Suprafata construita totala a ei este de 217,55 mp, iar cea utila totala, de 180 mp.

Casa lipitA la calcan

Spatiile interioare ale locuintei au fost organizate in raport direct cu forma terenului pe care este amplasata casa. Pentru ca este alipita la calcan (limita de proprietate), toate incaperile sunt aliniate si orientate catre o singura latura

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul