Castelul Bran şi Primăria Bran au organizat în zilele de 23, 24 şi 25 octombrie sărbătoarea de sorginte precreştină Focul lui Sumedru. În jurul unui imens rug funerar, aprins de tinerii din zona Bran, se adună întreaga suflare a satului, strigă în cor: „Hai la Focul lui Sumedru", iar femeile dau de pomană mere, covrigi, nuci şi băutură. La plecare sătenii iau acasă cărbuni aprinşi cu care fertilizează grădinile şi livezile.
Odiseea culinară
Un american din Oklahoma se pare că a găsit soluţia prevenirii apariţiei obezităţii la copii. Pur şi simplu a inventat mai multe ustensile de bucătărie care pot transforma cele mai nutritive şi sănătoase fructe şi legume în... cuburi pentru construcţii. Cu alte cuvinte, masa unui copil poate deveni cadrul de desfăşurare al unei Odisee spaţiale cu roboţi, nave cosmice, arme care distrug duşmanii în doar câteva clipe sau supermaşini de curse. Părinţii nu au altceva de făcut decât să asculte dorinţele copiilor şi să intre în joaca lor.
Ziua Mondială a Femeii
Vineri, 15 octombrie, locuitorii comunei Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, au sărbătorit Ziua Mondială a Femeii în Mediul Rural. Organizat de Fundaţia Umanistă Dr Mioara Mincu şi Primăria Comunei Conţeşti, evenimentul, ajuns la cea de-a X-a ediţie, s-a desfăşurat la baza sportivă din localitate. A avut loc şi un concurs gastronomic la care au participat gospodinele din comună cu câte o prăjitură făcută în casă, urmat de o degustare din produsele toamnei.
Gustare ideală pentru anotimpul rece
A venit toamna şi o dată cu ea au apărut primii copaci cu frunze arămii, dar şi vântul care a devenit rece şi ne ţine mai mult prin case. Clipele petrecute în natură, alături de cei dragi, au devenit din ce în ce mai rare. Tnuva Cottage ne invită la un picnic tomnatic compus de savuroasa brânză ce poate fi mâncată simplă ori întinsă pe pâine şi însoţită de câteva măsline verzi. Mmmm, delicios!
Cea mai mare enchilada
În Izatapalapa, o suburbie a oraşului mexican Ciudad de Mexico, a fost preparată duminică, 17 octombrie, cea mai mare enchilada din lume, au anunţat reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de thesun.co.uk.
Preparatul, specific bucătăriei mexicane, a avut peste 70 de metri lungime, a cântărit mai mult de 1,5 tone şi a fost făcut din: ceapă albă, foi de tortilla, fructe de avocado, tomate verzi, suc de tomate, ardei iute, brânză şi smântână.
De şase ori brânză
Un restaurant din New York a inclus în meniu un nou sortiment de pizza, ce are printre ingrediente şase tipuri de brânză: mozzarella, feta, provolone, cheddar, parmezan şi asiago. De asemenea, blatul este foarte aromat, astfel încât combinaţia de brânză şi mirodenii devine irezistibilă. Nici preţul nu se lasă mai prejos, clienţii având de plătit aproximativ 6 dolari. Intrarea pe piaţă a acestui sortiment de pizza a fost precedată de o întâlnire între producătorii de brânză şi clienţi, chiar în incinta restaurantului.