x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cod galben de ploi şi vijelii, pentru Capitală şi jumătatea de est a ţării.

Cod galben de ploi şi vijelii, pentru Capitală şi jumătatea de est a ţării.

09 Iun 2011   •   10:19
Cod galben de ploi şi vijelii, pentru Capitală şi jumătatea de est a ţării.

O furtuna puternica a lovit Capitala. Vantul bate cu putere si ploua torential, in rafale.

imagini din Bucuresti pe webcam jurnalul.ro

UPDATE 13:39 - Mai multe troleibuze sunt blocate pe Bulevardul Pache Protopopescu, iar pe DN1 se circula cu dificultate.

UPDATE 13:25 - Primarul general Sorin Oprescu a convocat comandamentul pentru situatii meteo deosebite, astazi, de la ora 15:00, la sediul Primariei Capitalei, Sala de Consiliu, etaj 3.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru Bucuresti si 27 de judete din jumatatea de est a tarii, unde, din aceasta dupa-amiaza si pana sambata dimineata vor fi ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de joi, ora 12:00 si pana sambata, ora 06:00, in Maramures, Transilvania, Moldova, Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si se vor semnala caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 30 de litri pe metrui patrat si izolat 60-70 de litri pe metru patrat.

Meteorologii precizeaza ca in restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse si pe intervale mai scurte de timp.

Judetele care de joi pana sambata dimineata vor fi sub avertizarea cod galben de ploi si vijelii sunt Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Ialomita, Constanta, Braila, Tulcea, Prahova, Buzau, Arges, Valcea, Brasov, Covasna, Sibiu, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Suceava si Botosani, precum si municipiul Bucuresti.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE:

JOI

Vremea va fi in general instabilã. Temporar innorãrile vor fi accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, insotite de descãrcãri electrice si intensificãri ale vantului care trecãtor pot avea aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential si izolat va cãdea grindinã. In regiunile estice si sud-estice, fenomene asociate instabilitãtii se vor semnala indeosebi spre searã si noaptea.

Temperaturile maxime, in scãdere mai ales in regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse intre 21 si 31 de grade . Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 11 si 19 grade. Presiunea atmosferica va scãdea.

VINERI

Vremea se va mentine instabilã. Vor fi innorãri, averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului, in cea mai mare parte a tãrii; exceptie vor face regiunile sud-vestice, unde innorãrile vor fi temporare si astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Cantitãtile de apã vor fi izolat insemnate si vor fi conditii de grindinã.

Temperaturile maxime, in scãdere indeosebi in regiunile estice intre 18 si 28 de grade. Temperaturile minime se vor situa intre 11 si 19 grade .

SAMBATA

Vremea se va mentine instabilã. Vor fi innorãri temporare si local averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 29 de grade , iar cele minime intre 11 si 19 grade.



×