x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Creme pentru calcaie fine

Creme pentru calcaie fine

14 Apr 2006   •   00:00

Pentru a completa aspectul ingrijit al corpului este necesar sa acordati o atentie deosebita aspectului picioarelor si mai ales al calcaielor. Multi dintre noi am trecut direct de la mersul cu picioarele goale pe nisip si pe iarba la incaltamintea de toamna. Iar calcaiele au de suferit, pentru ca s-au uscat din cauza nisipului si nu au fost hidratate corespunzator. Calcaiele ingrosate sau crapate le puteti trata singuri, acasa, arata doctorul Viviana Iordache, medic primar dermatolog in cadrul Clinicii MikoPalace.

Hipercheratoza (aglomerarea de tesut cornos, de culoare albicioasa) poate fi remediata cu ajutorul unor creme speciale, foarte grase, care se gasesc in farmacii. Cel mai indicat este ca, dupa ce v-ati spalat si ati frecat calcaiele cu o perie sau cu o piatra ponce, sa aplicati aceste creme foarte grase. Pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a nu permite cremei sa se intinda pe toata lenjeria de pat, ar trebui sa dormiti cu sosete de bumbac.

"Cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca o persoana cu calcaiele crapate sau ingrosate este sa rada zona respectiva cu lama sau cu briciul. Aceste manevre sunt iritante si nu fac altceva decat sa determine producerea ranilor", atrage atentia dr. Viviana Iordache.

O alternativa pentru cremele din farmacie ar putea-o constitui un amestec preparat de dumneavoastra in casa din 100 ml de ulei de parafina, care se gaseste in farmacii, si o fiola de vitamina A.

TRANSPIRATIE. Unele persoane se mai confrunta cu o problema, in afara de calcaiele crapate: transpiratia excesiva a picioarelor. "Cele mai bune antiperspirante pentru zona picioarelor sunt solutiile formolizate cu mentol, cu camfor. Formolul este cel mai puternic supresor al transpiratiei, dar nu se foloseste decat in zona piciorului, evitandu-se portiunile de piele delicata, cum ar fi axila. Persoanele care au boli asociate, cum sunt ciupercile piciorului, trebuie sa le trateze. O persoana care are o ciuperca nu va scapa de miros, daca nu trateaza mai intai aceasta afectiune", explica specialistul Viviana Iordache.

BATATURI. Pentru inlaturarea bataturilor cauzate de incaltamintea incomoda, este recomandat sa nu apelam la inlaturarea lor prin metode agresive. Cel mai indicat este sa se elimine straturile groase de keratina cu ajutorul unor unguente aplicate local, care se numesc medicamente keratolitice si care se gasesc in farmacii. Medicul dermatolog va sfatuieste sa folositi preparate care contin uree sau acid salicilic. Exista in farmacii si plasturi imbibati cu acid salicilic care pot fi aplicati direct pe bataturi. Pentru ca tratamentul sa fie eficient, trebuie sa folositi aceste produse timp de o saptamana.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul