x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cum arata un bust armonios

Cum arata un bust armonios

05 Mai 2006   •   00:00

Sani asimetrici, foarte mici sau lasati... Chirurgia estetica vine in ajutorul celor care vor sa corecteze forma si volumul sanilor. Insa dimensiunile implantului mamar se stabilesc in conformitate cu proportiile trupului fiecarei persoane.

La consultatia care precede operatia, chirurgul stabileste impreuna cu pacienta volumul implantului in functie de anumite calcule ale dimensiunilor trupului. Dr. Radu Voicu, medic primar chirurgie plastica la Spitalul Universitar CF 2, spune ca masuratorile utile pentru aceste calcule sunt: latimea soldurilor, circumferinta toracelui sub sani, latimea umerilor, latimea bazei sanului, distanta dintre mameloane, distanta de la clavicula la mamelon.

Masuratori

"In functie de masuratorile personale ale pacientei se pot stabili implanturile mamare potrivite, pentru a dobandi armonia corpului", ne asigura chirurgul Radu Voicu. Proportiile ideale ale bustului se contureaza si in functie de inaltimea si greutatea persoanei respective.

Sa luam exemplul dimensiunilor atat de cunoscute "90-60-90", care intr-adevar sunt ideale, dar in conditiile in care sunt raportate la o inaltime corespunzatoare. Intr-un fel arata o femeie cu 90-60-90 si o inaltime de 1,75 metri si altfel arata o femeie cu aceste dimensiuni ale bustului, taliei si soldurilor, dar cu 1,55 metri inaltime, atrage atentia medicul Radu Voicu. O dimensiune importanta este latimea implantului, deoarece aceasta determina spatiul care va ramane intre sani dupa marirea acestora. Tot latimea implantului determina curbura sanului, astfel incat acesta sa fie in armonie cu soldurile. Alaturi de masuratorile trupului, chirurgul plastician mai evalueaza disponibilitatea tesuturilor de la nivelul sanului pentru a determina gradul de intindere a acestora dupa introducerea implantului. In functie de elasticitatea pielii si de dimensiunile initiale ale sanului, chirurgul plastician poate recomanda volumul implantului astfel incat rezultatul sa fie unul armonios.

Sfaturi

MODIFICARI. Asimetria sanilor poate aparea in perioada de pubertate printr-o crestere neuniforma cauzata de modificari hormonale. Asimetria sanilor poate surveni si dupa perioada de alaptare, cand, sub influentele hormonale, sanii isi modifica dimensiunile.
Pentru a decide ce fel de implant li se potriveste, pacientele nu trebuie sa compare sanii lor cu ai prietenelor care au recurs la operatie de marire a sanilor. Caracteristicile pielii, forma sanilor si dimensiunile toracelui sunt diferite de la o persoana la alta. Nu introduceti in sutien implanturi de diferite forme pentru a avea o imagine despre ce va urma sa fie. Implantul pus in sutien da un aspect fals. Nu incercati sa imitati imaginea unor vedete, nu stiti cum aratau inainte de operatie sau cum arata intr-adevar. Fotografiile din reviste pot fi retusate.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul