x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cum se poate extinde casa

Cum se poate extinde casa

22 Feb 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Fara sa te muti sau sa suporti mizeria santierului
AFLA CE E NOU
Fara sa te muti sau sa suporti mizeria santierului

Foarte multi oameni cauta case cu mansarda, pentru ca se gandesc la o eventuala extindere a spatiului locuibil atunci cand familia va creste. Nici o familie nu poate sti ce-i rezerva viitorul, cum vor evolua necesitatile de spatiu.

La toate aspectele variabile din punct de vedere subiectiv, exista insa o certitudine de factura economica, verificata in ultimii ani, si anume, cresterea preturilor pentru terenuri si case, dar si a manoperei si materialelor din domeniul constructiilor.

Extindere inovativa

The Pod System TM (creat de arh. Kim Crestani si promovat ca produs a doua firme renumite in Australia - Order Architecs si PBS Building) este o inovatie in materie de constructii, o solutie care raspunde nevoilor celor care locuiesc in orase.

Sistemul propune extensia casei fara a modifica structura acesteia, forma sau fatada de la strada. Mai mult, proprietarii nu trebuie sa se mute atunci cand lucrarile de extindere au loc. De ce? Pentru ca extensia, adica solutia propusa prin The Pod System este privita din cu totul alta perspectiva. De ce sa fie schimbata o casa, cand i se poate alipi o alta constructie? Aceasta noua constructie este gandita pe doua niveluri - parter si mansarda si este proiectata la interior pentru diverse nevoi, fie ca apartament pentru parinti, copii sau bunici, fie ca o anexa care deserverste nevoi de depozitare, garaj sau casa de oaspeti.

Extensia se "lipeste" de casa existenta, prin intermediul unui "hol" tampon, intr-una din partile laterale sau in spate, cu conditia ca terenul sa aiba o latime de 6-12 metri. Extensia poate fi realizata respectand particularitatile terenului (distanta fata de vecini, orientarea fata de soare) si de finisaje a casei existente. Mai multe gasiti pe site-ul www.thepodsystem.com.au

Sistemul este brevetat si aplicat, deocamdata, numai in Australia, dar poate fi implementat si adaptat pe alte continente, in special Europa si America. Costurile sunt reduse fata de alte procedee, pentru ca extinderile sunt proiectate standardizat, iar clientii isi aleg modelul dorit. Extinderea dureaza 3-4 luni

  • Foto: www.thepodsystem.com.au
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul