x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cum stai cu parul in sezonul rece?

Cum stai cu parul in sezonul rece?

03 Mai 2006   •   00:00

Temperaturi scazute, caciula sau sapca, treceri de la aerul cald din casa la frigul de afara... Cat de mult poate suporta parul in sezonul rece? Dar conditiile neprielnice nu ne pot impiedica sa defilam si iarna cu podoaba noastra capilara. Nu putem schimba clima, dar putem apela la metode de ingrijire si produse cosmetice speciale pentru acest anotimp.

Dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Clinic Colentina, ne invata cateva trucuri pentru un par frumos si sanatos.

Sa incepem cu parul uscat, pe care frigul si vantul il agreseaza mai tare in sezonul rece. De aceea, produsele de ingrijire trebuie sa aiba in vedere utilizarea unor tratamente, balsamuri si masti vitaminizante, care vor da stralucire firului de par. Atentie la vopsea! O vom alege numai pe cea care nu ataca parul, care contine ingrediente precum uleiul de jojoba sau de migdale.

Mai mult sebum

Parul gras este cel mai nefericit iarna, pentru ca secretia de sebum este mai abundenta decat in anotimpul calduros. Mai ales daca purtam caciula, parul pierde din volum, are tendinta de "ingrasare" rapida la radacina, iar sebumul se imprastie pe toata lungimea firului. De aceea ne vom spala mai des. Si nu cu un sampon la intamplare, ci cu unul special, antiseboreic. Dr. Carmen Madeleine Curea recomanda sampoanele si tratamentele dermato-cosmetice in special persoanelor care folosesc frecvent spuma, ceara sau fixativ de par. Productia excesiva de sebum se poate manifesta la nivelul scalpului si prin matreata (pitiriazis). Recomandate sunt, si in acest caz, sampoanele antiseboreice, care au calitatea de a indeparta matreata de la nivelul scalpului. Cu o mentiune: "sa fie adaptate tipului de par", avertizeaza dr. Carmen Madeleine Curea.

TRATAMENTE. Firul de par are o structura inerta, care nu mai poate fi remodelata. Cel mult, produsele cosmetice pot da un plus de luciu si stralucire. Sanatatea firului de par este influentata de starea de sanatate a intregului organism. Tratamentele trebuie aplicate la radacina firului de par, acolo unde exista vasele capilare ce hranesc firul.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul parul