x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Decor pentru masa de Paşti

Decor pentru masa de Paşti

de Maria Enadie    |    11 Apr 2009   •   00:00
Decor pentru masa de Paşti

Suntem pe ultima sută de metri înainte de Paşti, şi pregătirile sunt în toi. Probabil că vei avea oaspeţi la masă. E un obicei românesc ca familiile să se întâlnească la masă de Sfintele Sărbători.

Pentru o zi specială, plină de semnificaţii, vei da atenţie deosebită aranjamentului de masă. Bucuria delicateselor de la masa de Paşti va
fi dublată de un aranjament deosebit.

DECOR TRADIŢIONAL SAU MODERN?
Iată câteva obiecte şi decoraţiuni, unele speciale pentru Paşti, iar altele pe care le vei putea folosi şi în alte împrejurări. Dacă eşti un spirit romantic, vei prefera obiectele tradiţionale şi o masă care să îţi aducă aminte de bucuria din copilărie prilejuită de Sărbători.

Cozonacul şi celelalte bucate tradiţionale vor fi nelipsite. Pentru un aranjament elegant, îndreaptă-te către obiectele moderne, în trend. E o ocazie bună să îţi mai înnoieşti colecţia de accesorii pentru masă. Iar dacă nu cumperi pentru tine, multe dintre obiecte sunt potrivite şi pentru cadouri.

- De figura iepuraşului şi a bobocelului de raţă se vor bucura în mod special copiii: şerveţele pentru masă imprimate de la Olma Holding - 3 lei.

- Păpuşă-îngeraş, realizată manual, unicat, design Ana Ponta - 50 lei. O puteţi găsi, împreună cu multe alte modele, la Muzeul Ţăranului Român.

- Îngeraşi cântăreţi, figurine miniaturale din ceramică, realizate manual, de la Muzeul Ţăranului Român - 7 lei/ buc.

- Şerveţele pentru masă tematice de la Olma Holding - 3 lei. Găseşti o gamă mare şi variată de şerveţele cu diverse printuri.

- Încă un produs special pentru Paşti: lumânare în formă de ou - 6,2 lei.

- Dacă preferi un aranjament de masă foarte modern, iată un model frumos: mobilier şi accesorii de la Staer. Masă Combibox, 140x80xH80cm din PAL melaminat şi blat de sticlă colorată - 839 lei.

- Pahar pentru vin din cristal, cu formă clasică, dar o culoare nenună, după cum îi spune şi numele: "Folie", de la Mobexpert - 59 lei.

- Pe masa de Paşti lumânările sunt nelipsite: suport pentru lumânare de la Casa Life, din lemn - 45 lei.

- Suport pentru două lumânări modern, de la TheSquare.ro, 49x27cm - 55 lei şi sfeşnic Elegance, de la magazinul Kare - 101 lei.

- Pentru un aranjament primăvăratic, mai tradiţional, alege ceramica, împletiturile vegetale, inul şi culorile pastelate (verde crud, galben, lila, accente de auriu).

- Sfeşnic din sticlă, cu foiţă de aur, de la Bam Boo - 19,99 lei.

- Candelă ceramică cu suport din bambus, de la Casa Life - 189 lei. Se potriveşte într-un interior de inspiraţie orientală.

- O altă variantă, cu patru candele, tot de la Casa Life - 360 lei.
Vase decorative din ceramică, de la magazinul virtual TheSquare.ro - 15 lei, 59 lei, 89 lei.

- Pentru o masă decorată simplu, pune accentul pe detalii preţioase: inelele pentru şervete de masă, cu mărgeluţe, de la magazin Bam Boo - 3,99 lei/ buc.

- Vase din ceramică vitrificată din gama Trivsam, de la IKEA: farfurie adâncă, 24 cm (6,9 lei); farfurie, 32 cm (12,9 lei); bol, 17 cm (5 lei).

-Coşuleţe de diverse dimensiuni, cu căptuşeală din bumbac cu danteluţă, de la Bam Boo. Costă 14,99 lei şi 9,99 lei (cel mai mic). Expune în ele ouă încondeiate sau prăjiturele.

×
Subiecte în articol: masa