INTEGRARE
SONDAJ - Europenii sunt chemati din nou la dezbatere
Preocuparea europeana pentru protectia consumatorului merge departe. Atat de departe incat, saptamana trecuta, a fost lansata o campanie privind definirea carnii de vitel.
IRINA CRISTEA
GRIJA. Europenii vor sa determine ce face diferenta intre carnea de vita si cea de vitel
|
Consumatorii acestei delicatese sunt invitati sa raspunda la un chestionar destul de amplu si au ocazia sa ii ajute pe mai-marii Uniunii sa identifice exact cum vede consumatorul diferenta dintre carnea de vitel si cea de vita.
INTREBARI. Chestionarul este disponibil in engleza, franceza, italiana, gemana, spaniola, olandeza si poloneza, astfel incat cat mai multi europeni sa aiba sansa de a contribui la viitoarea definitie uniformizata a carnitei cu pricina. El contine intrebari despre culoarea, fragezimea si aroma produsului, despre asteptarile pe care le au comparatorii atunci cand comanda o bucata de vitel. Mai mult sau mai putin direct, ei sunt intrebati si ce inteleg, in definitiv, prin vitel: ce varsta si ce greutate are animalul sau cu ce se hraneste. La acest ultim capitol, cei care completeaza chestionarul trebuie sa spuna si in ce masura sunt de acord cu afirmatia "Carnea de vitel trebuie sa provina de la un animal hranit in principal cu lapte si produse lactate".
"Cu cat animalul creste, cu atat consuma mai putine lactate, care sunt inlocuite cu fibre si cereale, iar greutatea animalului creste.
In unele cazuri, producatorii suprima total laptele din alimentatia vitelului. Caracteristicile carnii (aroma, culoare, fragezime) sunt in legatura directa cu conditiile in care este crescut animalul si se schimba in functie de acestea", se arata intr-un comunicat care insoteste chestionarul.
CHESTIONAR EUROPEAN
|
Sondajul este disponibil la adresa http://europa.eu.int/yourvoice/forms/dispatch?form=385&lang=EN |