x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dincolo de design şi performanţe

Dincolo de design şi performanţe

de Alexandru Radescu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Dincolo de design şi performanţe

Tot înlocuim desktop-uri cu laptopuri, dar sunt cazuri în care cererile de la locul de muncă (fie că este la sediul organizaţiei, fie biroul de acasă) sunt deosebit de solicitante. Producătorii de computere încă nu renunţă la staţii de lucru puternice, noi modele încă de la sfârşitul de an.



PENTRU GUSTURI ŞI NEVOI
Mai multă viteză şi design pe măsura pretenţiilor de la HP Z800: panouri laterale de aluminiu, mânere integrate, aspect compact, fără cabluri inutile care maximizează circulaţia fluxului de aer, componente modulare care se pot îndepărta şi reconecta, lichid opţional de răcire.

PUTERE
Noua staţie de lucru de la HP realizează mai multe sarcini cu puterea procesorului quad-core Intel Xeon şi cu ajutorul tehnologiei QuickPath. Datorită procesorului NVIDIA Tesla C1060, noua staţie HP Z800 este la fel de performantă ca un mic cluster (grup de sisteme).
Pentru activităţile tip "colaborare", soluţia SkyRoom combină partajarea în timp real a graficii 3D şi activităţile de videoconferinţă.
Preţul recomandat pentru staţia HP Z800 porneşte de la 1.950 de euro.


Stick USB
Special pentru perioada Sărbătorilor, Kingston a lansat o ediţie limitată pentru stick-urile de memorie Data Traveler. Este vorba despre trei modele, disponibile în mai multe variante de culori şi posibilităţi de stocare: 4 GB, 8 GB, 16 GB. Preţurile variază între 48 şi 158 de lei.

Video HD
Pentru amintiri legate de "vizita" lui Moş Crăciun sau Revelion, Canon propune noua cameră video Legria HF 21. Este recomandată de producător drept un model de familie, cu stocare internă de 64 GB. Dotată cu lentile Canon HD cu zoom optic 15x, camera vine şi cu senzor CMOS de 3.3 MP şi un procesor de imagine DIGIC DV III. Pentru filmări în condiţii slabe de iluminare, Canon a introdus două noi moduri de filmare: modul de noapte şi Low Light. Opţiunea Face Detection poate detecta până la 35 de feţe într-un cadru şi controlează automat toate setările tehnice. Preţ estimativ: 4.300 de lei.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou