x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Domnilor, protejati-va tenul!

Domnilor, protejati-va tenul!

24 Ian 2006   •   00:00
COSMETICA
Pielea barbatilor este la fel de sensibila ca si cea a femeilor, mai ales tenul, frecvent expus la frig, umezeala, raze ultraviolete.
Daca femeile sunt de obicei preocupate de ingrijirea fetei, in schimb, foarte putini barbati se gandesc sa-si protejeze tenul. Sau chiar daca ar dori sa faca acest lucru, multi nu stiu cum si ce fel de produse cosmetice sa foloseasca. Acestora le oferim o serie de recomandari spre binele tenului lor.

Sfaturile specialistilor sunt valabile atat pe partia de schi, cat si pentru iesirile de zi cu zi in aer liber. Tenul trebuie protejat chiar si iarna de efectele nocive ale razelor ultraviolete, vinovate de imbatranirea pielii. De aceea, cremele cu factor de protectie anti-UVA si anti-UVB trebuie aplicate ori de cate ori iesiti din casa. De retinut ca zapada reflecta razele ultraviolete, ceea ce le sporeste intensitatea. Ideal ar fi ca protectia pielii sa fie completata cu purtarea ochelarilor de soare si a sepcilor.

Barbieritul, prilej de rasfat


In fiecare zi beneficiati de un moment ideal pentru a va rasfata pielea: dupa barbierit. Cu o singura conditie: in loc sa va bombardati pielea cu lotiuni pe baza de alcool, care nu va protejeaza tenul pe timpul zilei, ba mai mult il usuca, mai bine incercati cremele sau balsamurile de dupa ras. Aceste produse cosmetice au multiple proprietati: hidrateaza pielea dupa ras, o protejeaza contra razelor UVA si UVB, previn imbatranirea precoce a pielii. Cu alte cuvinte, puteti beneficia de un tratament zilnic al pielii inlocuind aftershave-ul clasic cu o crema perfect adaptata nevoilor tenului dupa barbierit.

Recomandari


Pentru ca utilizarea zilnica a aparatului de ras cu lama sau electric sa se faca in deplina siguranta, barbatii trebuie sa tina cont de cateva recomandari:
– aparatul de ras nu va fi impartit cu alta persoana fiindca exista riscul contaminarii cu hepatita B sau alte boli transmisibile; ca si periuta de dinti, pieptenul sau altele, aparatul de ras este un obiect personal;
– nu se utilizeaza un aparat de unica folosinta mai mult de cinci ori; in ceea ce priveste aparatele electrice de ras, lamele acestora trebuie curatate cu lotiune antiseptica o data pe saptamana;
– alegeti o spuma de ras care nu agreseaza pielea;
- dezinfectati imediat orice taietura accidentala cu un antiseptic local.

REMEDIU. Cremele nutritive nu sunt rezervate doar femeilor. Le pot folosi si barbatii pentru a combate ridurile. In fiecare zi, tenul barbatilor are nevoie de un aport vitaminic, asigurat de cremele pe baza de acizi din fructe.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul tenul