x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Economie de căldură cu ajutorul termostatelor de cameră cu presetare

Economie de căldură cu ajutorul termostatelor de cameră cu presetare

de Adela Parvu    |    18 Dec 2008   •   00:00

Reglarea inteligentă a temperaturii în încăperi se poate realiza cu dispozitive moderne, ceea ce duce la o factură mai mică pentru încălzire



Închipuiţi-vă că veniţi de la servici când afară e rece şi întunecat, iar odată ajunşi acasă găsiţi o atmosferă plăcută, confortabilă şi caldă. Vă găsiţi clipe de relaxare cu o mâncare bună, un vin delicios sau vizionând un program tv, dar în tot acest timp nu trebuie să purtaţi haine mai groase sau să reporniţi calorifere închise între timp, pentru a face economie la factura de întreţinere. Acest lucru este posibil dacă aveţi instalate în casă termostate moderne.

MODELE DE ULTIMĂ ORĂ
Rolul termostatelor este acela de a regla şi menţine valori setate sau presetate ale temperaturii dintr-o încăpere. Pe lângă termostatele de radiator, care sunt înglobate în ansamblul robinetului, există şi termostate de cameră, cu fir sau fără fir, care, cu ajutorul telecomezii sau manual, pot regla temperatura la parametrii doriţi de către utilizator. Firma Danfoss are toate tipurile de termostate, printre care şi cele de cameră cu presetare.

ALTERNATIVA SIMPLĂ
Cel mai dificil pentru un beneficiar este să asigure un confort termic optim în locuinţa sa, cu economie de energie, atunci când nu are un program de viaţă bine definit. Dar şi pentru aceste situaţii există dispozitivele ideale. Este vorba despre termostatele de cameră cu presetare, care ajută utilizatorii să controleze temperaturile din încăperi pe perioadele de timp când nu sunt acasă, ori pe timpul nopţii. Termostatele sunt sensibile la reglaje des efectuate. Dar anumite modele performate, precum cele cu opţiunea de presetare, permit schimbarea opţiunilor privind temperatura şi intervalul de timp, chiar şi de şase ori pe zi. Aceste termostate au şi un design actual, cu monitor LCD care afişează temperatura înregistrată în cameră, dar şi setarea care este în funcţiune. Prin posibilitatea de programare a temperaturilor dorite, se realizează economie de energie, şi se ajunge la o factură mai mică de plată la întreţinere. Altfel, temperatura ar fi setată la maximum ori la minimum în ambele cazuri existând disconfort, în primul rând resimţit la buzunar, iar al doilea rând ca lipsă de confort.

×