x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Entertainment urban la Sibiu

Entertainment urban la Sibiu

28 Iun 2007   •   00:00

Sibiul nu incetează să iasă in prim-plan cu tot felul de proiecte inedite, care pănă la urmă ii subliniază statutul special de capitală culturală europeană. Aşa se intămplă şi in aceste zile, pănă la 1 iulie, cănd aici se derulează proiectul cultural "Ambient Urban" iniţiat de Fundaţia Culturală META şi finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Sibiul nu incetează să iasă in prim-plan cu tot felul de proiecte inedite, care pănă la urmă ii subliniază statutul special de capitală culturală europeană. Aşa se intămplă şi in aceste zile, pănă la 1 iulie, cănd aici se derulează proiectul cultural "Ambient Urban" iniţiat de Fundaţia Culturală META şi finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor. Ideea este aceea de a investiga cum anume se potriveşte arta cu sfera publică, de a iniţia un dialog intre spaţiul urban şi artele vizuale, intre arhitectura de patrimoniu şi formele artistice contemporane, neconvenţionale, mergănd pănă la gest, atitudine, artă contextuală, intervenţii de ambientare cu sculpturi gonflabile, sonore, electronice sau imagini in mişcare. Această repunere in discuţie a perspectivei urbane va fi făcută de artişti vizuali care lucrează cu strategia spectacolului, a entertainment-ului urban, a peisagisticii şi tehnologiei contemporane. Se propun nu simple elemente de decor, ci intervenţii artistice care pot remodela o piaţă publică, o stradă sau un zid de incintă. Sibiul işi aşteaptă vizitatorii cu spectacolele stradale ale Teatrului Masca, expoziţiile "Biblie Art: Salvador Dali şi Gustav Dore", "Calfe Călătoare - Animaţie culturală", "Sound Installation" şi concertul "Floating Bounderies - Experimental Music and Dance Improvisations".

Obiecte plastice, găndite să iasă din spaţiul convenţional al sălii de expoziţie, sunt pregătite şi ele să invadeze spaţiul citadin, să interacţioneze, să provoace şi să genereze diferite reacţii. Este propunerea proiectului "Oamenii Balon", semnat Alina Buga

Puteţi să auziţi pe stradă, chiar dacă sunteţi tocmai la Sibiu şi marea este departe, sunetul pe care il fac valurile ei. Este ceea ce vă propune proiectul "Urban Sound Installation" al artistului Franc Purg.

×