x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Etapa Speed service

Etapa Speed service

02 Sep 2010   •   00:00
Etapa Speed service
La 31 august, la Tonka Soul Cafe a avut loc etapa de speed service a evenimentului Barmaniada 2010. Misiunea pentru cei mai rapizi barmani a fost să servească în cel mai scurt timp şase cocteiluri şi două sticle de bere. Barmaniada este o competiţie anuală dedicată barmanilor din întreaga ţară şi îşi propune să creeze o imagine profesionistă a oamenilor din spatele barului. Concursul se desfăşoară în cinci etape, iar la final va fi desemnat "Barmanul anului".

Cartoful "electrocutat", plin de virtuţi nutritive
Potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi, cartofii devin alimente mai sănătoase dacă sunt "trataţi" cu şocuri electrice sau cu ultrasunete. Electricitatea "păcăleşte" cartoful să producă un "val" de antioxidanţi, aceste substanţe având un rol important în menţinerea sănătăţii organismului. Cercetătorul nipon Kazunori Hironaka a declarat: "Antioxidanţii din fructe şi legume au o mare importanţă în prevenirea bolilor cronice, precum maladiile cardiovasculare, diverse tipuri de cancer, diabet şi bolile neurologice".

"Undeva la Palilula"
Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, ce se desfăşoară în perioada 5-12 septembrie la Portul Cultural Cetate, va fi deschis de un fragment din lungmetrajul "Undeva la Palilula", de Silviu Purcărete. Cele 20 de minute care vor fi vizionate reprezintă o avanpremieră mondială, pelicula aflându-se încă în postproducţie. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim (protagonistul filmului) prin Palilula, pe perioada mai multor ani. "Palilula este Infernul cu miros de Paradis", spune Silviu Purcărete despre filmul său.

Târg de vinuri premium
Cu trei luni înainte de deschiderea Târgului de Vinuri Goodwine (26-28 noiembrie - World Trade Plaza, Bucureşti), organizatorii anunţă ocuparea spaţiului expoziţional în proporţie de 95%. Vor fi prezenţi peste 20 de producători şi importatori. Printre companiile expozante se numără: Murfatlar, Cramele Recaş, Domeniile Ostrov, Vinarte, Cramele Rotenberg, Crama Oprişor, Winero, Domeniile Sâmbureşti, Crama Basilescu, Domeniile Dealu Mare Urlaţi, Senator Prodimpex, Alcovin, Casa Panciu, Vinexpert etc. Spectacolele gastronomice de excepţie vor întregi degustările şi prezentările de vinuri premium.

Dulceţuri de top
Modelul britanic Kate Moss intenţionează să se lanseze în afaceri cu gemuri şi dulceţuri de prune, informează contactmusic.com. Topmodelul a experimentat pe proprietatea ei din comitatul Cotswolds, situată în centrul Marii Britanii, câteva reţete tradiţionale de dulceţuri şi gemuri de prune goldane. Kate Moss a fost ajutată de fiica ei, Lila Grace, în vârstă de 7 ani, dar şi de familie şi prieteni, care au încurajat-o să trimită câteva borcane cu deliciosul desert apropiaţilor ei.

Piaţa de vinuri
În perioada 1-12 septembrie, în localitatea Saumur, din Franţa, are loc cea de-a şasea ediţie a Sărbătorii viticole. Evenimentul este însoţit de plimbări prin viile din împrejurimi, expoziţii de vinuri, degustări şi spectacole în fiecare seară. Sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori care se vor putea caza în localitate. Cei prezenţi vor putea cumpăra pentru acasă vinul preferat. Expozanţii vor da şi câteva indicaţii despre asortarea mâncărurilor cu vinuri.

Târg de produse tradiţionale
La 22 august, în parcarea unui mall din Sibiu s-a organizat un târg de produse tradiţionale din Mărginimea Sibiului. Sute de persoane au venit la cumpărături şi au gustat tocăniţă de oaie sau viţel la ceaun, bulz ciobănesc sau pastramă de oaie la grătar. "Am avut tot felul de evenimente şi concerte în parcarea centrului comercial. Acum avem târg de produse din Mărginimea Sibiului, pentru a satisface gusturile extrem de variate ale consumatorilor noştri", a declarat Anca Adam, unul dintre organizatori.

×
Subiecte în articol: food world