x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

27 Iun 2007   •   00:00

In perioada 15 iunie-15 iulie, Sala "Gheorghe Focşa" de la Muzeul Satului este gazda expoziţiei "Civilizaţia grăului - Civilizaţia ovăzului". Fotografiile aparţin etnologului elveţian Max Schwendt, care a surprins in imagini toate etapele de creştere a orezului in mai multe ţări din Extremul Orient: Japonia, Coreea, Indonezia sau China, in perioada 1982-1998.

In ţară

29 iunie. Zilele Ghimbavului. Port popular, căntece, voie bună şi bucate tradiţionale la zilele oraşului Ghimbav, de lăngă Braşov.

30 iunie-1 iulie. Festivalul Bujorului de Munte. Gura Răului, jud. Sibiu. Prin căntec, dans şi bucătărie tradiţională se sărbătoresc bujorii de munte.

3 iulie. Tărgul Cireşelor. Brăncoveneşti, jud. Mureş. Se organizează jocuri populare romăneşti şi ungureşti, dar se şi prepară dulciuri cu cireşe. Â

In lume

27 iunie-1 iulie. Festivalul Internaţional al Ceaiului. Seul, Coreea. Participanţii vor putea degusta sortimente de ceaiuri la festivalul organizat de Ministerul Culturii din Coreea.

28 iunie-1 iulie. Festivalul Vinurilor şi al Măncărurilor. Kapalua, Hawaii. Cel mai prestigios festival de acest tip din Hawaii a ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie
de extravaganţă culinară.

29 iunie-1 iulie. Festivalul Fructelor de mare. Mandeville, Louisiana. Cei prezenţi la acest festival vor avea ocazia să deguste cele mai fine preparate din cele mai diverse fructe de mare.


Expoziţie.
In perioada 15 iunie-15 iulie, Sala "Gheorghe Focşa" de la Muzeul Satului este gazda expoziţiei "Civilizaţia grăului - Civilizaţia ovăzului". Fotografiile aparţin etnologului elveţian Max Schwendt, care a surprins in imagini toate etapele de creştere a orezului in mai multe ţări din Extremul Orient: Japonia, Coreea, Indonezia sau China, in perioada 1982-1998. De asemenea, in expoziţie se pot vedea şi fotografii din arhiva muzeului. Grăul şi orezul sunt două plante generatoare de complexe culturale, in care truda cea zilnică a obţinerii alimentului de bază necesar supravieţuirii fizice se ingemănează cu inalta trudă a supravieţuirii spirituale.

×
Subiecte în articol: agenda